10 najbolj miroljubnih držav

Vsako leto Inštitut za gospodarstvo in mir objavi globalni indeks miru. Raziskava med drugim upošteva tudi raven nasilja in politično nestabilnost v državi. Za vas smo izpostavili 10 držav, ki so se glede na ta indeks uvrstile najvišje. Podobno kot v zadnjih letih tudi za leto 2016 velja, da je svet postal še nemirnejši, raste pa tudi neenakost. Če v kratkem načrtujete potovanje, preberite, katerih je 10 najbolj miroljubnih držav na svetu. 

1. Islandija

Islandija je že šesto leto zapored najbolj miroljubna država na svetu. S svojo prečudovito in edinstveno pokrajino ter mirnim okoljem je Islandija pravi raj za vsakega popotnika.

Picture

2. Danska

Država, ki velja za najbolj srečno državo na svetu, se je zelo dobro odrezala tudi glede na globalni indeks miru. Čudovite pravljične hišice ob 7000 km dolgi obali vas vabijo, da jih obiščete.

3. Avstrija

Naša severna soseda velja za umirjeno in urejeno državo. Obiščite katerega od mnogih narodnih parkov v Avstriji.
Picture

4. Nova Zelandija

Na Novi Zelandiji se boste počutili ogroženega le, če se boste odločili za katerega od ekstremnih ali adrenalinskih športov.

Picture

5. Portugalska

Prijetna mediteranska klima, peščene plaže in ugodne cene so le trije od mnogih razlogov, zakaj vam še posebej priporočamo obisk te države.

6. Češka

 Pestra in raznolika zgodovina te države je pustila pečat v mnogih čudovitih stavbah in spomenikih, ki danes privabljajo množice turistov.
Picture

7. Švica

Nevtralna država se je uvrstila visoko na globalnem indeksu miru, zaradi nekonfliktnih notranjih in mednarodnih odnosov.
Picture

8. Kanada

Čudoviti prostrani gozdovi, mirna jezera in visoke gore so le nekatere od mnogih naravnih danosti, ki delajo Kanado edinstveno.

9. Japonska

Japonska velja za izredno varno državo, poleg tega pa tudi za eno najbolj čistih držav na svetu, saj boste na ulicah le težko našli kaj smeti.
Picture

10. Slovenija

Naša čudovita država se je uvrstila na 10. mesto najbolj miroljubnih držav na svetu.
Picture

Komentirajte!

Ali se tudi vam zdi, da je Slovenija ena izmed najbolj miroljubnih držav na svetu?