10 najbolj nevarnih cest na svetu

Vsaka vožnja zahteva veliko zbranosti in previdnosti, to pa še toliko bolj velja, če se peljete po ozkih, strmih, ovinkastih ali kako drugače nevarnih cestah. V nadaljevanju preverite, katerih je 10 najbolj nevarnih cest na svetu. Vožnja po teh nevarnih cestah oz. cestnih odsekih je zagotovo pravo adrenalinsko doživetje, ki ni za vsakogar.

#1 : Yungas Road, Bolivija 

Po statističnih podatkih letno na tej cesti umre približno 200-300 ljudi. Medtem ko se na eni strani  strmo vzpenjajo gore, je na drugi strani 600 metrov visoka pečina.

#2: Atlantic Ocean Road, Norveška 
Cesta povezuje več majhnih vasi ob morju, zato je cesta speljana tako, da povezuje vrsto čudovitih naravnih znamenitosti, fascinantnih vasi in nešteto turističnih znamenitosti.
#3: Le Passage du Gois, Francija 
Cesta je za promet odprta le omejene ure vsak dan, preostanek dneva pa je pod vodo.  Nikakor ne poskušajte prečkati ceste ob plimi.
#4: Khardung La, Indija
Picture
Cesta poteka do višine 5 062 m, s čimer je tudi najvišja cesta na svetu.  Edinstven cesta, ki se pogosto znajde na marsikaterem popotniškem seznamu.
#5: Caucasus Road, Rusija
Picture
Ozka in ovinkasta cesta povezuje jezero Ritsa in mesto Soči ter prehaja veličastne gore v regiji. Cesto zaznamujejo ostri ovinki in izjemne strmine.
#6: Zozila, Indija
Picture
Mesti ​Kashmir in Ladakh sta povezani s tem 9-kilometrskim odsekom. Zelo strma in ozka cesta ostaja ena najpomembnejših poti v Indiji in se nahaja 3.528 metrov nad morsko gladino.
# 7: Daltonska avtocesta, Alaska
PictureDaltonska avtocesta, dolga 666 kilometrov, je najbolj osamljena avtocesta na planetu Zemlja. Povezuje tri vasi in se pogosto šteje za najbolj zasneženo cesto ali avtocesto.

#8: Most Eshima Ohashi, JaponskaPicture

​Most Eshima Ohashi povezuje mesti Matsue in Sakaiminato.  Struktura, ki je dolga 1,7 km in v širino meri okoli 12 metrov , se od daleč zdi nemogoča za prečkanje.

#9:  Hana, Havaji 

112-kilometrski cestni odsek povezuje mesti Hana in Kahului. Cesta poteka preko 59 mostov, od katerih je 46 le enopasovnih. Cesta je pogosto zaprta zaradi plazov v regiji.

#10: Tianmen Mountain Road, Kitajska

10 kilometrov dolg odsek ceste ima kar 99 ostrih zavojev. Od najnižje do najvišje točke tega odseka je kar 1000 metrov višinske razlike.

Avtor: Mirjam Kimovec
Komentirajte! 
Ste se že kdaj zapeljali po kateri od teh nevarnih cest?