10 najlepših spomladanskih pokrajin po svetu

Pomlad je eden najboljših časov za obisk nove države. Ni prevroče ali hladno in izkusiš vse, kar mesto ponuja, ne da bi slabo vreme vse uničilo. Narava se prebuja in marsikje spomladi narava zažari v vsej svoji veličini. Preverite 10 najlepših spomladanskih pokrajin po svetu.

#1: Japonska

Verjetno ima marsikdo na seznamu želja, da bi vsaj enkrat obiskal Festival češnjevih cvetov na Japonskem. Najpomembnejše pomladno praznovanje prevzame državo od konca marca do sredine maja. Sakure začnejo cveteti na jugu, nato pa vse bolj proti severu. Japonci se  v tem času radi zbirajo v parkih na piknikih in zabavah pod temi čudovitimi drevesi.

#2: Nizozemska

Nizozemska je znana po svojih tulipanih in spomladanski meseci so čas, ko lahko izkoristite to nizko ležečo državo v vsem njenem cvetočem sijaju. Država, ki pridela največ tulipanov na svetu, se prekrije s pisanimi črtastimi polji cvetočih rož. Obiskovalci jih lahko občudujejo ne samo v parkih, ampak tudi preprosto na potovanju po državi.

#3: Južna Koreja (Hwasun County)

Pogled na jezero Seryang spomladi je čaroben. Drevesa cvetijo v različnih barvah in odsevajo v bistri vodi. Jezero je popolnoma obdano z gozdom in jutranja meglica pričara nepozabne prizore. Tudi polja zelenega čaja tukaj in po državi so spomladi čudovita.

#4: Italija (Toskana)

Italija je ena izmed najboljših počitniških destinacij ne glede na letni čas, a pomlad je nedvomno najboljši letni čas za obisk naše zahodne sosede. Rastline začnejo cveteti, polja in sadovnjaki se ogrnejo s prelepo paleto pisanih barv, hladen vetrič pa dopolnjuje toplo sonce.

#5: ZDA (Skagit Valley, Washington)

Popotniki z vseh koncev sveta prihajajo v dolino Skagit, da bi si ogledali skoraj neskončna polja tulipanov, ki spreminjajo pokrajino v enega najbolj neverjetno živih barvnih prizorov, ki jih boste kdaj videli. Festival tulipanov na tem območju je eden najboljših svetovnih pomladnih počitniških destinacij, ki poteka ves mesec april, večinoma pa je zasnovan kot vožnja skozi stotine in stotine različnih barvnih tulipanov.

#6: Francija (Provansa)

Provansa je med najbolj priljubljenimi regijami v Franciji. Poleg čudovite Azurne obale in užitkov na plažah je Provansa znana po mirnih in lepih vasicah in seveda poljih sivke. Najboljši čas za ogled vijolično obarvanih polj je sicer poleti, a ker je poleti precej vroče in po navadi veliko ljudi, se lahko v Provanso odpravite na koncu pomladi.

#7: Kanada (Victorija, Britanska Kolumbija)

Pomlad je najboljši letni čas za obisk Viktorije, glavnega mesta province Britanska Kolumbija. Zimske zmrzali se umaknejo čudovitim češnjevim cvetovom in azalejam. Češnjeva drevesa spomladi polno cvetijo in razsvetljujejo ulice s svojimi svetlo rožnatimi barvami. Skoraj povsod boste videli spektakularne barve.

#8: Anglija (Cornwall)

V pomladnih mesecih vas bo navdušil tudi obisk Cornwalla na skrajnem jugozahodnem delu Združenega kraljestva. To je edino mesto v Združenem kraljestvu, kjer lahko v tem letnem času vidite cvetoča drevesa magnolije, ki naznanjajo pravi prihod pomladi.

#9: Norveška (Sognefjord)

Sognefjord je najdaljši fjord na Norveškem, ki je dolg 205 kilometrov. Ko se spomladi sneg stali, se razkrijejo čudovite divje rože. Regija je znana tudi po azurno obarvanih ledenikih in veličastnih slapovih, pa tudi po visokih gorah z dih jemajočimi nazobčanimi vrhovi.

#10: ZDA (Soteska reke Columbije, Oregon)

Ta soteska se razteza več kot 80 milj vzdolž reke Columbije in ponuja nekaj najbolj dramatičnih razgledov skozi vse leto. Toda v marcu sončna pobočja in odprti gozdovi Ponderosa zasijejo v rumeni barvi. Na tisoče živahnih rumenih oregonskih sončnic, znanih tudi kot arrowleaf balsamroot ustvarjajo dih jemajočo pokrajino.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂