10 nenavadnih zakonov

Preberite si 10 najbolj nenavadnih zakonov po svetu. Dejanja, ki se nam zdijo popolnoma vsakdanja, so lahko drugje po svetu prepovedana. Zato preverite, česa v tujini ne smete početi, saj vas v nasprotnem primeru lahko doleti denarna kazen ali pa še kaj hujšega.

Če v Singapurju žvečite žvečilni gumi, ste storili prekršek.
V Španiji je prepovedano plavanje oziroma potapljanje z natikači.
natikači, Španija
V 90. letih so v zvezni državi Virginia v Združenih državah Amerike na plaži Virgina Beach prepovedali uporabo kletvic. Ukrep je bil sprejet z namenom, da bi ustvarili družinam prijazno plažo, globa za uporabo kletvic pa ostaja še danes.
​Splakovanje stranišč po 10. uri zvečer je v nekaterih stanovanjih in blokih v Švici prepovedano. Očitno je zvok splakovanja preglasen za nekatere rezidente.
​V Nemčiji je proti zakonu, če vam zmanjka goriva. Zato poskrbite za zadostno količino goriva v avtomobilu, če se vozite po Nemčiji.
Na trgu sv. Marka v Benetkah je prepovedano hranjenje golobov. Lahko vas doleti denarna globa, saj želijo s tem zmanjšati število golobov.
Benetke, golobi
V Grčiji se po starodavnih ruševinah in zgodovinskih mestih ne smete sprehajati v visokih petah. Ukrep je bil sprejet, saj naj bi visoke pete uničevale zgodovinsko dediščino.
Atene, Grčija
Tajski baht  nosi podobo njihovega kralja, ki že 70 let vlada državi. Če stopite na njihov denar in tako na podobo kralja, ste storili protizakonito dejanje.
Prepovedano pljuvanje v Barceloni. Za takšno početje vas lahko čaka visoka denarna kazen.
Barcelona
V Eureki, zvezni državi Nevada, je prepovedano, da moški z brki poljubijo žensko.
Eureka, brki
Piše: Mirjam Kimovec
Komentirajte!
Ste že kdaj zašli v težave v tujini zaradi nepoznavanja tamkajšnjih zakonov?