10 svetovnih destinacij v vzponu

Trip Advisor je pripravili seznam svetovnih destinacij, ki so iz leta v leto vedno bolj priljubljene med popotniki. Gre za destinacije, ki so marsikateremu popotniku že precej poznane, vendar pa njihova priljubljenost strmo narašča v zadnjih letih, predvsem pa v zadnjem letu. Hitro preverite, katerih 10 destinacij se je tokrat znašlo na njihovem seznamu.
1. San Jose del Cabo, Mehika
Španska kolonialna arhitektura iz 18. stoletja, prelepe plaže in aktivnosti, kot so potapljanje in snorklanje, so glavni razlogi, zakaj je to mesto na samem vrhu lestvice svetovnih destinacij v vzponu.
Picture

2. Whistler, Kanada

Ne le številne zimske aktivnosti, Whistler ponuja pestro izbiro dejavnosti in zanimivosti tudi v poletnih mesecih. Za vse, ki si želijo sprostitve v prijetnem gorskem okolju, je Whistler vse pogostejša izbira.

Picture

3. Jericoacoara, Brazilija

Obmorsko mesto, ki je zaenkrat še ostalo odmaknjeno od vsega turističnega vrveža, ponuja vse za popolno sprostitev.

Picture

4. Kihei, Havaji

Odlično izhodišče za opazovanje morskih sesalcev, raziskovanje vulkanskih območij ali za katerega od eko-tursitičnih izletov.

5. Baku, Azerbajdžan

Staro mestno jedro je labirint ulic, mošej in zgodovinskih stavb. Maiden Tower je od leta  2001 uvrščen na UNESCO-v seznam svetovne dediščine.

Picture

6. El Nido, Filipini

Za vse, ki iščejo čudovite plaže, v neokrnjenem okolju,  je to idealen kraj za sprostitev in počitnice.

Picture

7. Eilat, Izrael

Topla čista voda in koralni greben sta kot nalašč za vse, ki obožujejo snorklanje. Za vse, željne raziskovanja po kopnem, pa se nad mestom nahajajo stari bakreni rudniki.

Picture

8. Las Palmas de Gran Canaria, Španija

Vse bolj priljubljena točka med popotniki je tudi Las Palmas, ki se nahaja na največjem izmed otokov, ki sestavljajo Kanarsko otočje. Prelepi vrtovi in čudovite plaže so glavni razlog za obisk tega mesta.
Picture

9. Tbilisi, Gruzija

Glavno in največje mesto Gruzije s pospešenim razvojem v zadnjih letih privablja tudi vse večje število turistov.

10. Jodhpur, Indija

Presenetljivo modre stavbe, obdane z obzidjem, predstavljajo zanimiv kontrast sosednji veliki indijski puščavi.

Vir: Trip Advisor

Piše: Mirjam Kimovec

Komentirajte!

Ste že obiskali katero od naštetih mest?