12 domiselnih hotelov

Ob raziskovanju Slovenije dostikrat naletimo na kake zgradbe, ki nas navdušijo. Tokrat nas je zanimalo, kako so videti nekatere najbolj nenavadne nastanitvene zmogljivosti. Spodaj je predstavljenih nekaj hotelov, o bivanju v njih boste gotovo lahko pripovedovali vašim vnukom, če bi vi imeli možnost bivanja v njih.

#1 Inntel Hotel Amsterdam Zaandam, Nizozemska

Hotelska unikatna fasada je sestavljena iz približno 70 tipičnih hiš z bližnjega območja. Vsaka soba ima pridih bogate lokalne zgodovine in je okrašena s fotografijami zgodovinskih prizorov Nizozemske.

#2 Faralda Crane Hotel, Amsterdam, Nizozemska

Potrebno je priznati, da je bivanje v tem hotelu resnično nepozabno doživetje. Sobo lahko najamete 50 m visoko in si tako zagotovite prelep razgled na okolico. Lahko si privoščite tudi jacuzzi na vrhu žerjava.

#3 Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Huzhou, Kitajska

Hotel Sheraton Huzhou je zgrajen na jezeru Taihu in ima edinstveno obliko. Nekateri so mu dali vzdevek “Hotel pri konjski podkvi” oziroma “Hotel krof” zaradi njegovega videza.

#4 Hotel Ještěd, Liberec, Češka republika

Oblika je bila izbrana zato, da hotel naravno zaključi silhueto hriba. Poleg tega je zaradi svoje oblike odporen na ekstremne podnebne razmere, ki prevladujejo  na vrhu hriba. V najnižjih točkah stolpa je hotel z restavracijo. Služi kot prevladujoča atrakcija v mestu in kot prostor za ogled Češke in nekaterih delov Poljske in Nemčije.

#5 9 Hours Capsule Hotel Kyoto, Kyoto, Japonska

Osnovna ideja tega hotela je, da bi v njem preživeli le 9 ur. Od tega 1 uro, da se pripravite na spanje, 7 ur kvalitetnega spanca in 1 uro, da se pripravite na odhod. Kljub temu, da spite v kapsulah, so te prostorne. Za dober spanec vam predvajajo prijetno glasbo, da boste dobro naspani za napore, ki vas naslednji dan čakajo.
#6 Sun Cruise Resort, Gangwon-do, Južna Koreja
Ta edinstveni hotel je zgrajen v mestu Jeongdongjin, na vrhu pečine s pogledom na vzhodno obalo Južne Koreje. S tem so nam arhitekti ustvarili videz, kot da je ladja (hotel) nasedla na pečino. Jeongdongjin je že tako poznan po prelepih sončnih vzhodih in zahodih na Japonskem morju, z obliko tega hotela pa so še nadgradili atraktivnost te destinacije.

# 7 Spitbank Fort, Gosport, Anglija

Lokacija za ta luksuzni hotel je bila prvotno namenjena za vojaške (obrambne) namene. Edinstvena izkušnja se začne, še preden stopite na tla tega hotela na Južni obali Anglije. S privatno ladjo vas preko Solenta odpeljejo na nepozabno doživetje. Zgoraj, na platformi, ima hotel žar, savno, ogrevan bazen. Tisti bolj radovedni pa lahko občudujejo razgled na Južno obalo in otok Isle of Wright z obnovljenega svetilnika.

#8 Free Spirit Spheres, Britanska Kolumbija, Kanada

Eve, Eryn in Melody so tri sferične hiške na drevesu, postavljene v zaplatah gozda Vancouver Islanda. Izdelane hiške z medeninasto prevleko, lakiranim lesom in vhodnimi vrati iz sladkornega trsa vam definitivno zagotavljajo duhovno povezavo z gozdom. Tisti, ki so bivali v teh drevesnih hiškah, so dejali, da je ritem dreves pri njih spodbudil ustvarjalne misli.

#9 The Aurora Express, Alaska, ZDA

Gorska železniška kompozicija na neverjetni lokaciji, Aurora-Express ponuja najbolj edinstveno in čudovito nastanitev, ki jo je mogoče najti na Aljaski. Večina sob v vagonih je okrašenih z zgodovinskimi prizori poznega 18. stoletja. Ostali vagoni so bili obnovljeni z mislijo kako ohraniti romantiko poznanih spalnih vlakov.

#10 Wigwam Motel, Arizona, ZDA

Ta skupina 15 indijanskih šotorov je najbolj znana po tem, da se nahaja na poti legendarne ceste Route 66. Številke šotorov so od 1 – 16, pri čemer številka 13 ne obstaja. Včasih je bilo teh indijanskih šotorskih kompleksov 7, od katerih so se ohranili le trije. Leta 2002 so kompleks Wigwam Motels razglasili kot kraj kulturne dediščine.

#11 La Balade des Gnomes, Durbuy, Belgija

10 izjemno okrašenih in opremljenih sob povezuje ideje z vseh štirih koncev sveta. Navdih za te sobe je dobil hotelski vizionar gospod Noel iz pravljic, idejo za zunanjost pa je dobil pri legendi o trojanskemu konju. Notranji prostori poudarijo neverjetno domišljijo, pozornost do detajlov in delijo drznost idej, vse za edinstveno izkušnjo gostov.
12 domiselnih hotelov

#12 Hotel Costa Verde, Manuel Antonio National Park, Kosta Rika

Ekipa Costa Verde je leta 1965 pripeljala in spremenila upokojeni Boeing 727 v dvospalnični apartma v Nacionalnem parku Manuel Antonio. Apartmaje sedaj večinoma uporabljajo za poroke in poročna potovanja. Nameščeni na betonski podstavek, ki se dviguje 15 metrov nad drevesne krošnje, boste imeli ob pogledu skozi okno občutek, kot da letite.

Vir: Trip Advisor
Komentiraj!
Ali si omenjene nastanitvene zmogljivosti zaslužijo svoje mesto na lestvici? Ste tudi vi že kdaj bivali v kakem nenavadnem hotelu? Kje?