5 najboljših sankališč v Sloveniji

Ko sneg pobeli pokrajino, imamo v Sloveniji številne možnosti za zabavo na belih strminah. Če niste ravno vešči v smučarskih čevljih, vedno lahko prebudite otroka v sebi in se usedete na sani. Kljub temu, da večina smučišč v Sloveniji trenutno (še) ne obratuje, preverite naše ideje, kam na sankanje v Sloveniji.

Rogla

Rogla je priljubljeno družinsko smučišče in sankališče, kjer je navadno na voljo tako dnevno kot tudi nočno sankanje. Poleg sankanja po belih strminah boste na Rogli našli tudi Sankališče Zlodejevo, ki je letno-zimsko sankališče. Sankališče obljublja edinstveno izkušnjo, saj hitrost spusta regulirate sami.

Kranjska Gora in okolica

Organizirano sankanje je ob obilici snega možno v Gozdu Martuljku, kjer lahko izbirate med dnevnim sankanjem s pogledom na zasnežene gorske vrhove in nočnim sankanjem pod reflektorji. Sankaška proga v Martuljku je bila prva osvetljena proga v Sloveniji.  Prav tako odlične lokacije za sankanje najdete tudi v Kranjski Gori, v bližini smučišča v Mojstrani ter v dolini Tamar.

Krvavec

Odlična zabava je zagotovljena, če se udeležite nočnega sankanja na Krvavcu. Običajno je bilo nočno sankanje možno ob petkih in sobotah zvečer, ko posebej zato pripravijo delno osvetljeno progo. Podnevi je spust s sanmi možen izven urejenih smučarskih prog na Kriški planini in Gospinci ter v Podgradišču.

Škofjeloško hribovje

Škofjeloško hribovje ponuja kar nekaj možnosti za zabavo na saneh. Na smučišču Stari vrh imajo v snežnem parku urejeno sankaško progo, priljubljeno pa je tudi sankališče Mišouh. Obiščete lahko tudi Soriško planino, kjer se izven sezone tekmovanj lahko preizkusite na tekmovalni sankaški progi Dravh. Poleg je tudi otroško sankališče, možno je še nočno sankanje.

Pokljuka in Vogel

Med priljubljene destinacije za sankanje spada tudi Pokljuka, kjer ob primernih pogojih uredijo progo za sankanje s hriba, kjer stoji Hotel Jelka. Sankališče ni preveliko, zato je idealna izbira za vse z majhnimi otroki. Urejeno sankališče najdete tudi na Voglu (v otroškem parku) ter na pobočju Športnega centra Senožeta.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂