7 čudovitih obmorskih krajev v Evropi

V Evropi lahko najdemo veliko zares čudovitih mest; mesta polna zgodovine, čudovite prestolnice z izjemnimi arhitekturnimi dosežki in tudi idilična obmorska mesteca. Če iščete nekaj navdiha, kam na naslednje počitnice, vam v nadaljevanju predstavljamo 7 čudovitih obmorskih krajev v Evropi.

Mellieha, Malta

Mellieha, ki se nahaja na otoku Malta, je za svoj trajnostni in ekološki turizem prejela naziv “Evropska destinacija odličnosti”.  Mellieha je znana po svojih plažah, najbolj obiskana pa sta zaliv Għadira in Golden Bay. Na južnem delu lahko obiščete tudi izjemno zanimivo vas, posebej zgrajeno za snemanje filma “Popaj”. Film, v katerem je imel glavno vlogo Robin Williams, ni bil tako uspešen, kot je bilo pričakovano, vendar je vas Popaj zelo dobro ohranjena in je postala zelo priljubljena med turisti.

Oia, Santorini, Grčija

Santorini je eden izmed najbolj priljubljenih grških otokov in hkrati eden najlepših otokov. Najbolj znano in eno najbolj fotografiranih mest na Santoriniju je nedvomno Oia. Oia je lep primer kikladske arhitekture, ki jo zaznamujejo značilne bele hiške z modrimi strehami. Je pravi raj za vse romantične duše.

Honningsvåg, Norveška

Čudovite obmorske kraje najdemo tudi na severu Evrope. Eno takšnih je mesto Honningsvåg, ki je najsevernejše mesto na celinski Norveški. Naravnost fascinantna destinacija vas bo očarala s spektakularno naravo in slikovitimi ribiškimi vasicami. V mestu boste našli izvrstne trgovine, arktične restavracije in druge zanimive dejavnosti.

Calp, Španija

Calp oz. Calpe je obalno mesto, ki leži ob Sredozemskem morju, v provinci Alicante v Španiji. V španskem mestu Calpe lahko med drugim obedujete v nekaterih najbolj okusnih (in najcenejših) restavracijah z morsko hrano v državi, se povzpnete na vrh naravnih znamenitosti, kot je Peñon De Ifach. Seveda vas čakajo tudi čudovite peščene plaže in nešteto možnosti za vodne aktivnosti.

Iskija, Italija

Iskija je vulkansko nastali otok, ki leži v Tirenskem morju v Neapeljskem zalivu. Njegova površina meri le nekoliko več kot 46 kvadratnih kilometrov. Najstarejši del otoka je njegova neuradna prestolnica, Ischia. Glavna zgodovinska znamenitost je grad Aragonese (Castello Aragonese), antična citadela, ki so jo ustanovili Grki v 5. stoletju pred našim štetjem.

St. Agnes, Cornwall, Anglija

St Agnes se nahaja na osupljivem in neokrnjenem kraju na severni obali Cornwalla. Gre za območje izjemnih naravnih lepot in območje UNESCO-ove svetovne dediščine. Širše območje St. Agnes zajema peščeno plažo Porthtowan z modro zastavo, ki je hit med deskarji in plavalci, z vrha svetilnika St Agnes pa lahko vidite kilometre naokoli.

Dubrovnik, Hrvaška

Čudovito obmorsko mesto pa je nedvomno tudi Dubrovnik v sosednji Hrvaški. Dubrovnik je svetovni biser bogate zgodovine, kulture in veličastne arhitekture. Obiščite številne cerkve in trge, povzpnite se na mestno obzidje  ali pa uživajte v globokem zalivu, je kot nalašč za plavanje in vodne športe.

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂