7 najbolj osupljivih športnih stadionov na svetu

Jasno, tudi mi ne moremo mimo dejstva, da je Slovenija osvojila medaljo na evropskih prvenstvih v ekipnih športih. In to ne katerokoli medaljo, ampak zlato medaljo! Naša košarkarska ekipa je poskrbela za edinstven dogodek, ob katerem se je veselila in rajala vsa država. Zato smo tokrat za vas pripravili izbor 7 najbolj osupljivih športnih stadionov na svetu.

#1: Hernando Siles, Bolivija
Stadion velja za enega najvišjih stadionov na svetu. Stoji namreč na 3 657 metrih nadmorske višine, sredi mesta.

#2: Marina Bay stadion, Singapur

Stadion Marina Bay,  velja za največji plavajoči oder na svetu. V celoti je zgrajen iz jekla in meri v dolžino 120, v širino pa 83 m.

#3: ​Braga stadion, Portugalska
Inovativna oblika stadiona, ki ima dve stranski tribuni, ki sprejmeta 30 286 gledalcev. Zgrajen je ob steni starega kamnoloma, na drugem koncu pa gledalce pričaka čudovit razgled na dolino Braga.

Picture

#4: ​Fenway Park, Boston, ZDA
Leta 1912 zgrajeni stadion v Massachusettsu je najstarejši baseball stadion, ki je še v uporabi, zato velja za živi muzej.
#5: ​Allianz arena, München, Nemčija
Stadion, ki sprejme 69 000 gledalcev, naredi veličasten vtis predvsem v večernih urah, ko je zunanjost stadiona razsvetljena v barvi kluba, ki na stadionu igra.
#6:  ​Stadion AT&T, Texas, ZDA
Stadiona se drži vzdevek ”Najbolj kul stadion na svetu”. V celoti je pokrit s premično streho in opremljen z največjimi HD TV zasloni. Stadion, ki je vreden več kot 800 milijonov evrov, sprejme skupaj 105 000 gledalcev.
#7: Ülker Sports Arena, Turčija
Ne glede na to, ali gre za arhitekturno osupljiv stadion ali le enega od mnogih, pa je to zagotovo arena, ki bo Slovencem še dolgo ostala v lepem spominu. Gre za mesto, kjer je Slovenija osvojila zlato medaljo na EP v košarki 2017.

Picture

​Vir: aktivni.si
Komentirajte!
Ste že obiskali katerega od opisanih stadionov? Spadate med strastne navijače, ki so za našo reprezentanco navijali v Istanbulu?