7 najboljših destinacij za seniorje

Če vam zdravje še služi, so starejša leta lahko idealen čas za potovanje. Otroci so odrasli, krediti so poplačani in časa je vse več. Če ste že v zasluženem pokoju ali vam do tja manjka le še nekaj let, je to idealen čas, da se odpravite in si ogledate svet. Zakaj ne bi obiskali mest, o katerih ste vedno sanjali? Predstavljamo vam 7 najboljših destinacij za seniorje, ki bodo zagotovo sprožile vašo motivacijo za pakiranje.

#1:  Tenerife, Španija

Španija je ena največjih držav v Evropi in odlična izbira za popotnike vseh starosti. Za starejše popotnike je posebej privlačna zaradi toplejše klime in umirjenega sloga življenja. Španija je kombinacija edinstvenih naravnih lepot in kulturnih znamenitosti. Posebej priljubljen je španski otok Tenerife, ki privablja starejše s celoletnim toplim vremenom in izjemno raznolikostjo. Če bi se radi izognili gneči, priporočamo, da destinacijo obiščete spomladi ali jeseni.

#2: Aljaska, ZDA

Če želite popolnoma edinstveno izkušnjo, razmislite o ladijskem križarjenju po Aljaski. Lahko je sproščujoče ali aktivno, kot želite. Če se želite odpraviti na pustolovščino, večina linij ponuja izlete po kopnem, na katerih boste lahko v celoti izkusili čudoviti pokrajino.  Preizkusite se v veslanju med  kiti in morskimi vidrami. Seveda, če si želite bolj sproščene počitnice, lahko  le uživate iz udobja prijetne, tople ladje v odlični kulinarki, ob čudovitih slapovih in ogromnih ledenikih.

#3: Miami, Florida, ZDA

Če hrepenite po toplini, soncu, čudovitem pesku in obilici kulture, razmislite o Miamiju. To je tudi eno izmed najboljših krajev za tiste, ki želijo uživati ​​v počasnejšem življenjskem tempu. Ne glede na to, kako aktivne ali kako sproščene počitnice želite, jih boste našli tukaj.  Veličastni sončni zahodi, dolge peščene plaže in nešteto možnosti za izlete in raziskovanje okolice.

#4: Toskana, Italija

Italija vas bo prepričala  s toplim vremenom, okusno hrano in prvovrstnim vinom. Odkrijte tisočletja zgodovine in neverjetne znamenitosti.  Vse to v Italiji najbolje združuje Toskana. Destinacija, ki je  priljubljena med vsemi generacijami, ponuja čudovite pokrajine in neverjetne razglede skupaj z zgodovino in edinstvenimi izkušnjami. Privoščite si katero od domačih italijanskih vin, obiščite stolp v Pizi in uživajte v  slastni toskanski kuhinji.

#5: Williamsburg, Virginia, ZDA

Če ste ljubitelj zgodovine, boste  z veseljem obiskali Williamsburg. Tam boste lahko izkusili, kako je biti prvotni naseljenec, saj imate možnost nastanitve v eni od 26 kolonialnih hiš. Na sprehodu skozi mesto lahko obiščete izdelovalca sedel, kovača, izdelovalca lasulj in apoteko ter se na poti srečajte z zgodovinskimi liki, kot je eden od ustanoviteljev ali prva dama Martha Washington. Na območju je tudi veliko odličnih trgovin, muzejev in vsega drugega – mnogi med njimi ponujajo tudi popuste za seniorje.

#6: Porto, Portugalska

Številni starejši popotniki izberejo Portugalsko zaradi njene vedrine in tempa življenja. Portugalske plaže so v primerjavi z drugimi evropskimi obalami razmeroma nenaseljene. Portugalska se ponaša z dobro urejenimi golf igrišči, tradicionalnimi festivali in barvito arhitekturo. Zelo dobra je tudi cena, saj so portugalske cene med najnižjimi v zahodni Evropi. Posebej priporočamo obisk slikovitega mesta Porto, znanega po elegantnih mostovih, svetovno znanih pristaniških vinskih hišah in zgodovinskem središču.

 

#7:  Nevis, Karibi

Karibi so lahko dostopni in ponujajo neskončno število otokov, na katere lahko pobegnete in uživate v vrhunskem tropskem pobegu. Eden najbolj zelenih otokov na Karibih je Nevis, kjer boste uživali v bujnih, dih jemajočih pokrajinah in idiličnih, nenatrpanih belih peščenih plažah. Poleg tega je to eden najboljših otokov, ko gre za kulinariko, z okusnimi jedmi- fuzija afriškega, evropskega in ameriškega, skupaj z veliko lokalnega sadja, kot so mango in tamarind.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂