7 najboljših narodnih parkov v ZDA

​Letošnje leto bo USA National Parks slavil svoj 100. rojstni dan, zato smo ob tej priložnost pripravili seznam top 7 narodnih parkov v Združenih državah Amerike. 25. avgusta 1916 je organizacija pokrivala 35 parkov, danes pa si lahko v ZDA ogledate preko 400 narodnih parkov. Če radi uživate v prečudoviti naravi, boste tukaj  zagotovo našli navdih za svoje naslednje potovanje.

Yosemite

Yosemite

Yosemite  je znan po nekaterih najbolj spektakularnih slapovih, bujnih travnikih, globokih dolinah, orjaških sekvojah in črnem medvedu.

Veliki kanjon (Grand Canyon)

​Le kdo ne pozna znamenitega Velikega kanjona, ki ga je ustvarila reka Kolorado? Veliki kanjon je globok do 1500 metov in obsega kar za dobro petino Slovenije.
Denali
Denali narodni park
Več kot 6 milijonov hektarjev velik park, kjer se lahko povzpnete na najvišjo goro na celini, Mount McKinley, je prava odločitev za vse neustrašne raziskovalce in ljubitelje narave.
Zgodovinski park kulture Chaco
Chaco
Narodni park, ki je uvrščen na UNESCO-v seznam svetovne dediščine, zajema več kot 4000 prazgodovinskih arheoloških najdišč.

Rocky mountain

Lahko se spustite po kateri od smučarskih prog, kjer se vam odstirajo spektakularni  pogledi na ledenike, morene in divjo naravo.

Mammoth Cave

Mammothe cave

Je dom najdaljšega jamskega sistema na svetu, ki je dolg preko 600 km.

​Yellowstone

   Najstarejši med vsemi narodnimi parki na svetu je vreden ogleda v vsakem letnem času.
Vir: Sta travel blog
Piše: Mirjam Kimovec

Komentirajte!

Ste katerga izmed naštetih parkov že obiskali? Katerega od ameriških nacionalnih parkov pa bi vi uvrstili na seznam?