7 najlepših adventnih okrasitev mest

Praznično obarvan čas pred božičem je najbolj pravljičen, sanjav, lahkoten in prijateljski čas v letu. Četudi se pozimi radi zatečemo v toplo udobje domačega stanovanja, pa nikakor ne moremo prezreti praznične podobe mest. V adventnem času lahko v mestih po vsem svetu občudujete na tisoče prazničnih luči, ki poskrbijo za edinstveno podobo. Tokrat smo izbrali 7 najlepših prazničnih mest, ki s svojo okrasitvijo vsako leto v decembru privlačijo množice obiskovalcev. Ali uganete, katero je najlepše praznično mesto?

1. Ljubljana
Tudi letos boste v Ljubljani poleg ob tisočih lučkah lahko uživali ob prazničnih stojnicah. Prižig  prazničnih lučk bo 1. decembra.

2. Barcelona, Španija
​Zagotovo vredna obiska v prazničnem času, ko ne gre zamuditi mnogih prireditev za otroke in odrasle.

3. Frankfurt, Nemčija
Otvoritev prazničnega vzdušja v Frankfurtu že tradicionalno poteka prvo adventno nedeljo.
4. Bogota, Kolumbija
Vsako leto konec novembra mesto začne uradno praznično sezono s prižigom prazničnih luči na znameniti Bogotá Plaza de Bolívar.
Picture
Vir: The Telegraph
5. Monte Carlo, Monako
Božična vas v Monaku je eden najbolj priljubljenih in pričakovanih dogodkov v letu.
Picture
Vir: The Telegraph
6. Manilla, Filipini 
Če se sprehodite skozi park Ayala ali t.i. “zeleni pas”  v decembrskem času, lahko uživate ob zvokih božičnih skladb, ki so sinhronizirane z lučkami.
Vir: ​CN Traveler
7. Kobe, Japonska
V japonskem mestu Kobe poteka vsakoletni festival svetlobe kobe luminarie, ki ga organizirajo v spomin na žrtve velikega potresa Hanshin, leta 1995.
Picture
Vir: ​CN Traveler
​Komentirajte!
Katero adventno mesto boste obiskali letos?