7 najlepših plaž na Hrvaškem

Slovenci vsako poletje množično dopustujemo pri naših južnih sosedih, saj se Hrvaška lahko pohvali z eno najlepših in najslikovitejših obal na svetu. Ste vedeli, da ima Hrvaška kar preko 1.200 otokov in otočkov? Tokrat smo za vas izbrali 7 najlepših plaž na Hrvaškem po naši presoji.

#1:  Zlatni rat, otok Brač

Verjetno ena izmed najbolj znanih plaž na Hrvaškem je hkrati tudi ena najlepših. Peščena plaža na južnem delu otoka Brač – Zlatni rat – je bila večkrat proglašena za eno izmed najlepših plaž na svetu. Ob močnih vetrovih plaža spreminja svojo obliko in lokacijo.

#2: Rajska plaža, Lopar, otok Rab

Ena najbolj znanih plaž na Jadranu je Rajska plaža, znana kot popoln kraj za družinske počitnice. Nizka in mirna voda ter peščena plaža sta odlična kombinacija za vse otroške vragolije.

#3: Kraljičina plaža, Nin

Če je vaša sanjska plaža dolg pas peska, potem morate obiskati Nin. Kraljičina plaža, ki se nahaja 15 km od Zadra, navdušuje z očarljivim pogledom na velebitske gore in čudovito peščeno plažo. Območje za Kraljičino plažo je bogato s peloidnim blatom, ki je učinkovito naravno zdravilo za boleče sklepe in mišice.

#4: Plaža Banje, Dubrovnik

Dubrovnik je ena najboljših turističnih destinacij v državi, deloma tudi zaradi številnih mestnih plaž. Še posebej je priljubljena plaža Banja, ki se nahaja vzhodno od starega mestnega jedra. Prodnata plaža, ki jo obiskujejo znane osebnosti, je obdana z nekaterimi najboljšimi dubrovniškimi hoteli in opremljena z vsemi storitvami, ki jih pričakujejo nadstandardni popotniki, vključno s ležalniki, senčniki in sobami, opremljenimi s tuši.

#5: Pasjača, Konvale, Dubrovik

Plažo Pasjača, v kraju Konvale blizu Dubrovnika, je organizacija European Best Destinations, razglasila za najlepšo plažo v Evropi 2019. Plaža se nahaja le 30 min. od Dubrovnika in leži tik ob vznožju pečine. 

#6: Nugal, Makarska riviera

Nugal je nudistična plaža, ki ostaja dokaj neznana večini turistov. Nahaja se na dnu klifa, do nje pa je dostop mogoč le preko gozda.

#7: Sveti Ivan, otok Cres

Sveti Ivan je najbolj znana plaža na otoku Cresu. Nahaja se ob vznožju slikovite vasice Lubenice. Plaža je priljubljena postaja za jahte na morju. Po kopnem je plaža dostopna le peš, a slikoviti 45-minutni spust do zaščitene plaže je del njegove privlačnosti. Obiskovalci sledijo rdečim puščicam, da dosežejo belo prodnato plažo in kristalno čisto vodo. Povratek pa traja približno eno uro in pol.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂