7 najlepših slovenskih plaž

Čeprav ima Slovenija manj kot 50 km dolgo obalo, se za vsakega ljubitelja morskih dogodivščin tudi v Sloveniji najde primeren kotiček. Ne glede na to, ali iščete urejeno plažo z vso želeno infrastrukturo ali bolj odmaknjeno in pristno plažo, vam zato ni potrebno zapustiti Slovenije. Preverite naš seznam 7 najlepših plaž na slovenski obali.

Mesečev zaliv

Že nekaj časa za najlepšo slovensko plažo velja Mesečev zaliv. Divja prodnata plaža, ki se nahaja v krajinskem parku Strunjan, je prva izbira za vse, ki iščejo pristno plažo brez gneče. Zaradi težjega dostopa tam ne boste našli množice turistov. Dostop je možen s parkirišča pred Krkinim kopališčem, ta pot je kar dolga, v primeru plime pa boste morali tudi bresti po vodi. Druga možnost je z vrhnje strani  oz. s strunjanskega Križa, od koder pa pot vodi po strmem klifu navzdol.

© feelslovenia

Plaža Strunjan

Letos so osvežili in prenovili priljubljeno plažo v Strunjanu, ki nudi vse za brezskrben in čudovit oddih. Med drugim so na novo  uredili otroško igrišče in zasadili drevesa, ki bodo nudila senco v vročih poletnih dneh. Na plaži so obnovili tudi restavracijo, tako da bo poskrbljeno tudi za lačne želodčke. Plaža se lahko pohvali z modro zastavo, ki je mednarodni ekološki simbol kakovosti za naravna kopališča.

https://www.instagram.com/p/CBAAAdeltEK/

Plaža Simonov zaliv

Zaliv z mivko in majhna globina vode sta poglavitna razloga, da je plaža Simonov zaliv izjemno priljubljena pri družinah z majhnimi otroki. Plaža nudi dovolj sence, hkrati pa boste na plaži našli vso potrebno infrastrukturo, od stranišč in tušev do restavracij in celo vodnega tobogana.

Centralna plaža Portorož

Če iščete plažo z veliko dogajanja, je najbolj popularna destinacija zagotovo centralna plaža v Portorožu. Okoli mestne plaže se nahajajo številni bari in restavracije, nudijo pa tudi največ možnosti za vodne športe na obali.

Plaža Ankaran

Tudi plaža v Ankaranu je letos doživela novo podobo. Prostrana plaža s pomoli je betonska, ob njej pa boste našli veliko travnatih površin in obilo sence. Morsko dno je prodnato. Na plaži so uredili kompleks igral za otroke, letošnja novost pa je vodni poton. Ob plaži se nahaja tudi več barov in restavracij.

Rt Seča

Rt Seča se nahaja med Portorožem in Sečoveljskimi solinami pri kampingu Lucija. Na robu rta Seča je divja plaža, ki je priljubljena točka za turiste in domačine. Okoli polotoka je speljana urejena sprehajalno-kolesarska pot, v neposredni bližini pa lahko obiščete tudi vrt kaktusov.

Plaža Svetilnik

Še ena izmed lepo urejenih in bolj obiskanih je tudi izolska plaža Svetilnik. Odločite se lahko za ležanje na mehki travi ali na lesenih ležalnih površinah, našli boste tudi nekaj sence. Na plaži so tudi tuši, v bližini pa se nahaja nekaj lokalov in restavracij.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂