7 najlepših španskih plaž

Španija se lahko pohvali s stotinami in stotinami prelepih plaž. Od mondenih letovišč, do mirnih skritih kotičkov, ki jemljejo sapo. Poleg čudovitih plaž na celinski Španiji ne smemo pozabiti niti na otočja, med katerimi sta najbolj znana Balearsko in Kanarsko. Zagotovo lahko v Španij vsak najde plažo po svojem okusu, mi smo tokrat izbrali 7 najlepših po našem mnenju. Preverite.

Praia das Rodas, Cies Islands, Galicija

Playa de Rodas ali Praia das Rodas je rahlo ukrivljena plaža dolžine približno 700 m. Nahaja se v Atlantskem oceanu, na španskem otočju Cíes, ki leži zahodno od mesta Vigo. Otočje je v celoti nacionalni park. Britanski časnik The Guardian je plažo leta 2007 izbral za najboljšo plažo na svetu.

Platja de Cala Granadella, Costa Blanca

Platja de Cala Granadella je majhen zaliv na robu mesteca Javea v Alicanteju. Intenzivno modra voda, dramatične pečine in sredozemski borovci jo uvrščajo med najlepše plaže na Costa Blanci. Julija in avgusta se boste morda borili za prostor, vendar lahko množici pobegnete k ljubkim sredozemskim borovcem, ki obkrožajo zaliv. Tam je tudi bar na plaži in nekaj bližnjih restavracij, zaliv pa je odličen tudi za potapljanje z masko.

Ses Illetes beach, Balearski otoki, Formentera

Če iščete čisto in prozorno morje, bo ta kotiček Balearskih otokov odlična izbira. Plaža je dolga več kot 450 metrov in je del naravnega parka Ses Salines. Zaradi zelo drobnega belega peska in kristalno modre vode boste dobili občutek, kot da ste na Karibih. V bližini ni hotelov ali restavracij, zato je popolna za miren oddih, kot iz raja.

Playa de Maro, Costa del Sol

Playa de Maro, imenovana tudi plaža Maro, je pravi biser na obali Costa del Sol. Plaža, imenovana tudi Havaji Andaluzije (el Hawái andaluz), se velikokrat znajde med najlepšimi v Španiji in to z dobrim razlogom. Neverjetno čista voda, idilična pokrajina in pestro morsko življenje pojasnjujejo, zakaj je bila ta plaža leta 2013 izbrana za najboljšo plažo Andaluzije s strani enega od španskih televizijskih kanalov.

Platja Gran, Costa Brava

V Kataloniji boste našli nekaj sijajnih plaž, med drugimi tudi Platja Gran v kraju Tossa de Mar. Platja Gran je družinam prijazna plaža z dovolj prostora za poležavanje z otroki na medeno obarvanem pesku, obilico vodnih športov, ležalniki in senčniki. Na plaži se nahaja tudi nekaj živahnih barov in restavracij.

Punta del Fangar, Costa Dorada

Nedaleč od rimskih ruševin Tarragone leži Punta del Fangar na robu naravnega rezervata delte Ebro. Na Punta del Fangar ni nobenih objektov, le osupljivi razgledi, spektakularne ptice selivke v mokriščih in biserno bel svetilnik Fangar. Na tem neokrnjenem otoku vas čakajo peščene sipine in močno sonce, zato je nujno, da ste pripravljeni z zaščito pred soncem.

Playa de Benijo, Tenerife

Ne moremo pa niti mimo osupljivih plaž s črnim peskom, ki jih boste v Španiji našli kar nekaj. Ena od njih je Playa de Benijo. Plaža Benijo se nahaja znotraj spektakularne pokrajine Anaga in jo varujeta dve veliki skali sredi morja. Roque de Benijo in Roque de la Rapadura ustvarita impresivno podobo takoj, ko se začnemo spuščati po velikem stopnišču, ki vodi do plaže. To divjo plažo je najbolje obiskati ob oseki, pogosto pa so prisotni visoki valovi.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂