FlixBus

Tudi Slovenija je postala del zelene vizije FlixBusa, prevoznika, ki je v letu 2015 po Evropi popeljal 20 milijonov potnikov. Od 16. junija je možno po razmeroma ugodnih cenah potovati iz šestih slovenskih mest v kar 35 mest v Nemčiji, Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.  ​

Iz Slovenije po Evopi

Nemški ponudnik avtobusnih prevozov FlixBus je mlado podjetje, ustanovljeno leta 2013.  Po preboju na vrh med nemškimi prevozniki se je lani razširilo na mednarodni trg, ko je domačo mrežo povezalo z mednarodnimi linijami v Franciji, Italiji in na Nizozemskem. Od takrat je razširilo svojo mrežo mednarodnih in medkrajevnih avtobusnih prevozov na 19 držav,  januarja pa je najavilo širitev tudi v regijo Srednje in Vzhodne Evrope. ​
V Sloveniji se na FlixBus lahko vkrcate v Ljubljani, Mariboru, na Bledu, v Postojni, Kopru in Portorožu. Največ možnosti seveda ponuja Ljubljana, od tam lahko potujete na vse destinacije, ki jih obljublja FlixBus, sicer pa so že iz Maribora kot drugega največjega mesta v državi možnosti precej omejene. Iz Ljubljane je tako mogoče potovati na Dunaj, v Milano, München, Berlin, Benetke, Zagreb in nekaj destinacij na hrvaški obali. V naslednji fazi naj bi bila dostopna široka evropska mreža  s približno 100.000 dnevnih povezav in do 800 destinacij.

Cene in ugodnosti

Cene vozovnic se bodo po napovedih novega prevoznika gibale od petih evrov navzgor. Če boste karto kupili zgodaj, bodo cene najnižje. Na vseh avtobusih obljubljajo brezžično internetno povezavo, vtičnice med sedeži, zagotovljen sedež brez dodatne rezervacije in več prostora za noge. Vozovnica na splošno vključuje brezplačen prevoz 3 kosov prtljage; enega kosa ročne prtljage (največ 42 x 30 x 18 cm, največ 7 kg) ter 2 kosov prtljage (največ 67 x 50 x 27 cm, skupna teža največ 30 kg). Poleg tradicionalnega nakupa na avtobusnih postajah in v turističnih agencijah pa ponujajo tudi spletni nakup ter brezplačno spreminjanje in odpoved vozovnice do 15 minut pred odhodom. Potniki lahko vozovnico kupijo tudi preko mobilne aplikacije FlixBus-App, spontani uporabniki pa tudi pri vozniku. Vkrcajo se lahko s QR-kodo brez klasične papirnate vozovnice. Zagotavljajo tudi kratke prestopne roke pri daljših vožnjah.
Za vožnjo iz Ljubljane do Zagreba, Reke ali Benetk je treba odšteti od 9 evrov naprej, do Splita od 22 evrov, do Münchna od 19 evrov, do Milana 25 in Torina 29 evrov.  Iz Maribora do Dunaja se cena giblje od 19 evrov naprej, do Salzburga okoli 22 evrov, do Berlina pa boste odšteli že več kot 50 evrov. Več informacij o voznih redih in cenah boste našli na spletni strani FlixBus.
​Vir: delo.si, Primorske novice
Komentirajte!
Ste že preizkusili najnovejšega med avtobusnimi prevozniki v Sloveniji? Delite svoje mnenje tudi z nami!