Grški otoki- morje raznolikosti 

Sončna sredozemska Grčija vas bo s svojimi kulturno-zgodovinskimi zakladi popeljala na nepozabno potovanje v preteklost. Prepustite se grški gostoljubnosti in zaplešite ob ritmu sirtakija, ki vas bo spremljal še dolgo po povratku domov. Kljub gospodarskim in političnim problemom je Grčija še vedno mamljiva za številne turiste, ki vsako leto zapolnijo njene otoke. Ste že izbrali svojega najljubšega?

Picture

  • LEFKAS: znan po rajskih plažah, ki jih obdaja kristalno čisto morje. Sodobni svet do današnjih dni skoraj ni posegel v življenje na otoku. Otok je med najbolj priljubljenimi cilji jadralcev iz vsega sveta. Znameniti plaži Vasiliki in Ai Yannis ter idealne vremenske razmere so sanje vseh deskarjev in kajtarjev. Lefkas se še ni izgubil v množici turistov, zato vas na vsakem koraku preseneča s pristnostjo in nedotaknjeno lepoto.
  • KEFALONIJA: za Kefalonijo, največji otok Jonskega morja, tudi Grki pravijo, da je najlepši izmed njihovih otokov. Ostaja edinstvena in pristna v svoji naravi in tradiciji. Odlični pogoji za raziskovanje otoka in fakultativne izlete tudi na sosednje otoke, kot je npr. otok Itaka (Odisej). Obala Kefalonije je razgibana, krasijo jo slikovite ribiške vasice in za številne obiskovalce najlepše plaže grškega otočja. Nenazadnje boste tukaj ujeli tudi največ sonca v celotni Grčiji.

Picture

  • ZAKINTOS: otok s slikovito pokrajino, kjer se boste počutili kot doma; Zakintos očara z odtenki zelene barve, saj je prekrit s številnimi nasadi oljk in agrumov, različnim cvetjem in vinogradi. Je otok nasprotij, saj na njem lahko odkrivate idilične grške vasice, ki še niso izgubile svojega čara in pristnosti, ter mesta s svetovljanskim utripom. Za otok so znane tudi želve carette, ki jih boste opazili če boste imeli malo sreče.

Picture

  • KRETA: največji grški otok, zibelka zahodne civilizacije. Za vsakogar se najde nekaj, od aktivnega oddiha do izletov, ogledov in športnih aktivnosti. Kreta je otok nasprotij, kjer se sodobna turistična ponudba ves čas prepleta z neminljivo tradicijo in zgodovino. Otok se deli na 2 dela in sicer vzhodni- Chanio, ki je mirnejši, primernejši za družine ter na zahodni del- Heraklion, ki ponuja tudi obilico zabave in aktivnosti.

Picture

  • SANTORINI: odkrijte mit o izgubljenem mestu Atlantidi, ki je morda prav tukaj. Osupljivo vulkansko pokrajino dopolnjuje prijaznost domačinov, številne plaže s črnim vulkanskim peskom ob čistem Egejskem morju, tisočletna zgodovina in vasice, zgrajene na prepadnih klifih z belo-modrimi hišami, ki so tipične za kikladsko arhitekturo. Santorini je otok, ki je po velikosti prav majhen, a po lepoti tako velik, da je glas o njem obkrožil svet. Prepletanje belo modre barve je najbolj prepoznavno, saj je ta motiv uporabljen največkrat tudi v raznih filmih, reklamah, oglasih, …
  • MIKONOS: eden manjših otokov v Kikladih; je prestolnica svetovnega jet seta in »mesto» luči. Mikonos se poleg svetovljanstva predstavlja tudi s svojo naravno lepoto; temno modrim morjem in tukaj najdete najboljše nočno življenje na Egejih. Za tiste, ki želite tišino in umirjen dopust je primerna notranjost otoka.
  • KOS: eden najlepših in najbolj priljubljenih grških otokov. Prevladujoča ravninska pokrajina, ki jo odlikujejo mila in prijetna klima, naravne lepote in čudovite peščene plaže, ponujajo številne kolesarske poti za odkrivanje znamenitosti, kot tudi možnosti za izlete, med raziskovanjem pa si lahko privoščite lokalne specialitete v kateri izmed vasic. Otok Kos  je primeren tudi za mlade in zabave željne.

Picture

  • KARPATOS: grška tradicija, lepe plaže in gorata nedostopnost; otok, ki se ni izgubil v množici turistov, temveč na vsakem koraku preseneča s pristnostjo in enkratnostjo. Najbolj znane plaže so Ahata, Kira Panagia in Apella. Karpatos prav tako slovi po dobri kulinariki in prijaznosti domačinov.

Picture

  • RODOS: znan po raznolikosti; kamorkoli se boste podali, vedno bo v vaši bližini katera od številnih lepih plaž ali majhen naravni park. Ljubitelji zabave se lahko predate živahnemu nočnemu življenju, vodnim športom in nakupom, vsi drugi pa se lahko prepustite tradicionalnim užitkom, ki jih ponuja otok Rodos.

Komentirajte!

Katerega od grških otokov ste že obiskali?