Indonezija – Lombok Nusa, Lembongan Gili, Trawangan

Po tem, ko sva si pogledala znamenitosti Balija, sva se odpravila naprej raziskovat Indonezijo. Pogledala sva si tri otočke v bližini Balija, ki slovijo po lepih plažah in koralnih grebenih

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan je majhen otoček blizu južne obale Balija. Je priljubljena točka za dnevne izlete balijskih turistov. Midva sva na njem ostala dva dni.
S katamaranom sva  z Balija odplula proti Nusi Lenbongan. Ocean je bil malo razburkan, tako da je bilo kar nekaj potnikom, vključno z nama, slabo v podpalubju.
Ko sva se približala otoku, sva videla domačinko, ki v ogromno košaro nabira morsko travo. Ni nama uspelo ugotoviti, čemu to dela, saj ni šlo za čiščenje plaže.

Najina koča na Nusi

Lombok

Iz Nuse Lenbongan sva se potem s hitrim motornim čolnom odpeljala nazaj na Bali. Nato sva z letalom poletela na Lombok. Letela sva z zelo starim propelerskim letalom. Strop je imel tako nizek, da sem moral zaradi moje višje rasti držati glavo postrani. Ko je pilot vključil motorje, je bilo slišati, kot bi zagnal traktor. Klima je začela dobro delovati , ko smo že pristajali. Še kakšne kokoši in ovce na sosednjih sedežih so manjkale in doživetje bi bilo popolno.

Lombok je otok, ki je malo manjši od Balija. Je pa manj naseljen, tudi manj turistično razvit. Prebivalci so, za razliko od Balija, tu muslimani.

Otočki Gili – biseri v ocanu

Trije majhni otočki blizu Lomboka so postali prava atrakcija predvsem zaradi podvodnega sveta in so jih sedaj okupirali zahodnjaki. Z gliserjem sva se z Lomboka odpravila na idilični Gili Trawangan, ki je priljubljen tudi pri mladoporočencih. Srečala sva italijanski par, ki je preživljal tam medene tedne.  Pohvalila sta staro Ljubljano, da je polna mladih.

Komentirajte!

Vpišite komentar in delite svoje mnenje z drugimi bralci. Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni s svojim Facebook, Yahoo ali Hotmail računom.