Kako do denarja za potovanje? Kako varno plačevati?

Lepo je brati zanimive potopisne članke ali brskati po katalogih. Še lepše pa je, če tja tudi odpotujete. Povprašali smo strokovnjake na NLB, ki so nam dali nekaj koristnih nasvetov, kako financirati vaše potovanje, plačevati na sami destinaciji in kaj storiti v primeru težav.

Kako do denarja za potovanje?

Najenostavnejša možnost financiranja vaših popotniških doživetij sta NLB Posojilni kartici Karanta in MasterCard. Z njima lahko plačate samo potovanje ali pa dvigujete gotovino doma ali v tujini. Svoje obveznosti nato poravnate, ko pridete domov, s plačilnim nalogom ali direktnimi bremenitvami . Seveda pa lahko kadar koli v poslovalnici, prek NLB Teledoma ali pa preko NLB Klika poravnate poljuben višji znesek ali odplačate dolg v celoti.

Kadar potrebujete malo večjo vsoto za vaše potovanje ali pa rabite dalj časa za odplačevanje, vam svetujemo NLB Osebni kredit, ki ga dobite v NLB poslovalnici.

Kako do večje varnosti in kaj storiti v primeru težav?

Ali ste vedeli, da so vsi imetniki NLB Posojilnih kartic Karanta in MasterCard brezplačno nezgodno zavarovani? V primeru nezgod vam to pride še kako prav.

Za večjo varnost poslovanja lahko poskrbite kar sami: z varnostnim SMS sporočilom in z dodatnim zavarovanjem za primer izgube ali kraje kartice.

Če se vam pripeti izguba ali kraja kartice Visa, MasterCard, BA Maestro, nemudoma to sporočite na telefonsko številko  +386 1 477 20 00.

V Bosni in Hercegovini, Črni gori, na Kosovu, v Makedoniji in v Srbiji pa lahko kot komitenti NLB  izkoristite NLB Welcome »Prvo bančno pomoč«, ki jo svojim strankam nudi NLB v poslovalnicah v teh državah.

Če se poslužujete mednarodnih nakazil Western Union, imate podporo na telefonski številki: +386 1 477 20 01.

Pomoč slovenskim državljanom v tujini vam nudi tudi Konzularni odd. Ministrstva RS za zunanje zadeve, tel. +386 1 478 23 05 ali+386 1 478 20 00.

Filmček o popustih z NLB Plačilno kartico EnKo.

Ne svetujemo vam, da nosite prevelike količine gotovine pri sebi. Precej bolj varno je, da nosite pri sebi NLB plačilne kartice BA Maestro, Visa, MasterCard, Karanta. Tako lahko po potrebi na bankomatu dvignete gotovino ali pa plačate s kartico.

Če pa počitnikujete v Sloveniji, ste pri več kot 250 partnerjih pri plačilu z  NLB Plačilno kartico EnKo nagrajeni s takojšnjim popustom.

Z NLB vam želijo prijetne in brezskrbne počitnice!Promocijsko besedilo