Martinov izlet v Prlekijo in Prekmurje

Pravijo, da martinovo spada med najpomembnejše slovenske praznike. Preživite ga letos malce drugače in se odpravite na vzhod Slovenije, kjer martinovanje in stare običaje jemljejo zelo resno!

DATUM ODHODA: 6.11. 2021 in 13.11. 2021

PROGRAM IZLETA:

Odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Štajerske. Vmes seveda kakšen postanek za jutranjo kavico.

Naše spoznavanje martinovih okusov vzhodnega dela Slovenije se bo pričelo v eni izmed vasic v okolici Ormoža, kjer bomo obiskali eno izmed oljarn. Spoznali bomo zgodovino gojenja buč in pridobivanja dišečega olja. Domačini nam bodo odkrili marsikatero skrivnost, na koncu bomo izdelke tudi preizkusili.
Pot nadaljujemo proti Ormožu, kjer se bomo ustavili v vinski kleti in preizkusili, kakšno vince pridelujejo v teh koncih.
Med Jeruzalemskimi vinogradi/goricami se bomo zapeljali in spoznali kraje, ki jih pogosto primerjajo z našo različico Toskane. Navdušili nas bodo terasasti vinogradi in lepi razgledi. Na severni strani gričevja vidimo Mursko polje, na drugi strani Mure ravno Prekmurje z Mursko Soboto, pogled pa se ustavi na gričevnatem Goričkem. Na vzhodu so v bližini po slemenih razložena naselja Gomila pri Kogu, Kog in Miklavž pri Ormožu, gričevje pa prehaja v Medžimursko ravnico.
Seveda se bomo ustavili pri cerkvi Žalostne matere božje. Baročno cerkev so začeli zidati leta 1652, posvečena pa je bila leta 1717. Podobo Žalostne Matere božje so v 13. stoletju prinesli iz Jeruzalema križarji; takrat so jo namestili v stolp, ki so ga postavili na mestu, kjer je zdaj cerkev. Po Jeruzalemu je kraj dobil tudi ime. Cerkev si bomo ogledali v spremstvu lokalnega vodnika. Po ogledu pa bomo nazdravili še s kozarčkom rujnega vinčka ob spremljanju prelepe panorame.
Mimo Ljutomera se odpravimo čez reko Muro do skrivnostnega kraja, ki ga imenujemo Otok Ljubezni. Tam si boste ogledali zadnji plavajoči mlin na Muri, se popeljali s starodavnim plovilom brodom in izvedeli, kdo so bili büjraši in kakšna je bila njihova vloga v starih časih.
Pot nadaljujemo proti enemu izmed gostišč oz. turističnih kmetij, kjer bomo martinovo zaključili kakor se spodobi. Za nas bodo pripravili pravo martinovo pojedino, zabavni krst mošta in živo glasbo.
V poznih večernih urah se bomo vrnili domov.

Pri organizaciji in izvedbo potovanja bomo spoštovali navodila NIJZ glede bolezni Covid-19.

Kaj vas čaka na meniju?
– goveja juha in gobova juha z ajdovo kašo (tradicionalno prekmurska);
– pečena raca in puranji Orly, dušeno rdeče zelje, mlinci in krompir;
– Martinova sladica.

V večernih urah bo sledil odhod proti domu, kamor se boste vrnili okrog polnoči.

DATUMI ODHODOV IN CENA

Redna cena: 79,90€/osebo + prijavnina

Potnik.si cena: 59,90 €/osebo + prijavnina

Datumi odhoda: 6.11.2021 in 13.11.2021

Cena vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
 • obisk oljarne z degustacijo,
 • ogled vinske kleti z degustacijo,
 • vožnja z brodom in ogled mlina na Muri,
 • ogled cerkve Žalostne matere božje
 • martinovo večerjo s krstom mošta in živo muziko,
 • turistično spremljanje, organizacijo potovanja, DDV, vse cestnine.

Obvezno doplačilo: 

Prijavnina (strošek obdelave podatkov) v višini 10 €/osebo (5 €/osebo za otroke do 17,99. leta).

Odhodna mesta & ure:

 • Ljubljana – parkirišče Dolgi most ob 9.00
 • Celje izpred dvorane Zlatorog ob 9.45
 • Maribor izpred glavne AP ob 10.30.

Odhod iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen v primeru prijave najmanj 25 potnikov, minimalno število za zagotovitev termina je 45 potnikov.

Priporočamo sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi. Odpoved potovanja manj kot 7 dni pred predvidenim odhodom iz zdravstvenih razlogov brez tega zavarovanja, ni razlog za vračilo celotne vrednosti vplačanega zneska. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji Muranica Gabrijela Starešina Fras s.p.

Pri organizaciji in izvedbo potovanja bodo spoštovali navodila NIJZ glede bolezni Covid-19.

 • Ponudnik zagotavlja izvedbo storitve v skladu z določili oziroma priporočili za opravljanje storitve med epidemijo COVID-19.
 • V PRIMERU EPIDEMIJE zagotavljamo POVRAČILO VPLAČILA VREDNOSTI ARANŽMAJA V 14 DNEH. Povračilo opravimo na vaš transakcijski račun in vam ne izstavljamo vrednostnice. Povračilo izvedemo v kolikor je v Sloveniji ali državi potovanja razglašena epidemija in ni mogoče izvajati potovanja.
 • Potovanja se izvajajo z upoštevanjem veljavnih PCT (potniki so preboleli, cepljeni ali testirani) pravil in standardov.

ZA REZERVACIJO IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Dodatna vprašanja in informacije:

041 320 620
mirjam@potnik.si

 

Babičev mlin – zadnji ohranjeni plavajoči mlin na reki Muri.
Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂