Najbolj divje izkušnje v Afriki

Afrika lahko upravičeno slovi po svojih nacionalnih parkih, vendar pa nekatere najbolj divje izkušnje dobite drugje – na vrtoglavo visokih stenah; med čarobnimi peščenimi sipinami ali na dih jemajočih slapovih. Preverite 8 najbolj divjih izkušenj v Afriki.

Najbolj nevarna cerkev na svetu

Vklesana v strmi steni pred mnogimi stoletji, cerkev Abuna Yemata Guh, zahteva od obiskovalcev, da splezajo po 6 metrov visoki navpični steni brez vrvi.

Picture

Sprehod po sipinah v Namibiji

Podajte se na sipine južno od Swakopmunda. Edinstvene značilnosti peska povzročajo, da nekatere sipine ”pojejo”, ko hodite po njih.

Picture

Divje rože, Namakwa

Polpuščava Namakwa se vsako pomlad ovije v čudovite barve, ko pokrajino prekrijejo divje rože. Gre za eno najbolj impresivnih znamenitosti Afrike.

Hijene v mestu Harar

Drzni lahko na ozkih ulicah starega mesta Harar ponoči opazujete hijene. Če plačate $ 2,50 US, lahko vsak večer opazujete, kako jih hranijo izven mestnih zidov iz 16. stoletja.
Picture

Surfanje v Liberiji

​Ena najboljših lokacij za surfanje v Afriki,  kjer se zlate plaže raztezajo daleč na obzorju.

Picture

Kamelje dirke

Pridružite se množici gledalcev in si oglejte epske dirke kamel. Lahko najamete eno od njih in se tudi vi udeležite dirke med amaterji.

Picture

Zaplavajte v hudičevem bazenu

Picture

V Zambeziju zaplavajte v naravnem bazenu na robu Viktorijinih slapov. Več kot 100-metrski padec vam bo zagotovo ostal v spominu.

Jade Sea

Vzhodna obala jezera v vasi Loyangalani, z edinstveno vulkansko pokrajino in razgledom na Jade Sea, je kot prizor izven tega sveta.

Komentirajte!

Katero izkušnjo v Afriki pa ste si vi najbolj zapomnili? Delite jo z nami.