Najbolj priljubljena letališča med Slovenci

Najbolj priljubljena letališča med Slovenci

Kdor misli, da Slovenci najraje sedimo doma in v svet zremo le skozi televizijski ekran, verjetno še nikdar ni obiskal katerega od slovenskih ali okoliških letališč, od koder dnevno potuje množica prebivalcev naše dežele, ki si želi odkrivati svet.

Skoraj 1.200.000 potnikov na Letališču Jožeta Pučnika, najbolj priljubljeni letališči …

Izmed treh mednarodnih slovenskih letališč največ povezav s tujino omogoča Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, ki Slovenijo povezuje s kar 20 evropskimi mesti in ki je v preteklem letu gostilo skoraj milijon dvesto potnikov. Na letališču je zastopanih sedem letalskih družb, med njimi tudi easyJet, ki vas v decembru v London odpelje že za slabih 34 EUR.

Po podatkih prevoznega podjetja GoOpti se vedno več Slovencev odloča tudi za odhode z bližnjih letališč v tujini, predvsem zaradi boljših mednarodnih povezav in nizkocenovnih letalskih družb, ki omogočajo velik prihranek pri ceni letalskih vozovnic.

Najbolj priljubljeni destinaciji potovanja željnih Slovencev sta beneški letališči Marco Polo in Treviso. Z Marca Pola lahko letite kar na 61 destinacij, priljubljeno pa je predvsem zaradi nizkocenovnih ponudnikov easyJet in Volotea. Če se želite decembra odpraviti v Francijo, lahko v Nantes z Voloteo potujete za slabih 30 EUR, v Pariz pa vas po neverjetno nizki ceni z letališča v Trevisu odpelje Ryanair, ki ponuja sedeže za pičlih 14,70 EUR.

Bolj oddaljena letališča za daljše polete, na Kanarske otoke že za 37 €

Veliko potnikov se odloča tudi za lete z bolj oddaljenih letališč, kot sta letališči v Bergamu in Bologni, vedno bolj obiskana pa so tudi letališča v Münchnu, na Dunaju, v Gradcu, Zagrebu in Trstu, ki so zanimiva predvsem zaradi ugodnih daljših letov v tople kraje. Vas mika obisk Kanarskega otočja? Z letališča v Bergamu vam Ryanair ponuja decembrsko vozovnico po ceni 37,92 EUR.

In kakšen je najugodnejši prevoz do …

… slovenskih letališč? Že za 2,2 € do Brnika!

Do aerodroma Ljubljana od ponedeljka do sobote vozi avtobus, vendar le iz Ljubljane in Kranja in še to v enournih razmikih, ki so še daljši v času počitnic. Fiksen vozni red ne omogoča velike prilagodljivosti in pobiranja na domačen naslovu, prav tako ni ugoden za potnike, ki imajo let ponoči ali zgodaj zjutraj, saj prvi avtobus iz Ljubljane in Kranja odrine šele nekaj čez peto, ob sobotah pa še kasneje. Vozovnica iz Kranja stane 1,80 EUR, iz Ljubljane pa 4,10 EUR.

In če se do Brnika odpravite z lastnim vozilom? Za stroške goriva boste za prevoz iz Ljubljane in nazaj odšteli približno 7 EUR, za parkirnino pa najmanj 2 EUR na uro oziroma od 6 do 14 EUR na dan.

Vse več popotnikov se tako zaradi slabo razvitega javnega prevoza in zaradi potrebe po večji prilagodljivosti in udobju odloča za prevoz z zasebnimi cestnimi prevozniki. Med njimi so najugodnejša, najbolj prilagodljiva in vedno razpoložljiva storitev prevozi GoOpti, ki prevoz iz Ljubljane do brniškega letališča ponujajo že za 2,2 EUR, v povprečju pa udobna vožnja stane 8 EUR na osebo. Omogočajo tudi pobiranje na domačem naslovu in ne le v Ljubljani, temveč kjerkoli v Sloveniji ali v tujini in ob katerikoli uri, tudi ponoči.

… tujih letališč? V Benetke že za 14 € …

Pot do beneških letališč ponuja še manj različnih možnosti prevoza. Direktni vlak do Benetk so ukinili že pred časom, avtobus podjetja DRD Turizem pa v Benetke vozi le enkrat na dan v jutranjem času, vendar le iz Ljubljane.

Če se iz Ljubljane v Benetke odpravite z osebnim avtomobilom, boste za cestnine in gorivo v obeh smereh zapravili čez 80 EUR, za parkirnino na Marcu Polu pa boste v primeru enournega postanka odšteli najmanj 3 EUR za dve uri parkiranja, 5,50 EUR za dnevno parkiranje na najcenejšem parkirišču, na vseh ostalih pa vsaj 15 EUR na dan. Tudi na Trevisu so podobne cene: enourno parkiranje stane 3 EUR, dnevno pa najmanj 6 EUR. In če se na letališče odpravi več kot štiri ali pet oseb, za pot potrebujete dodatni avto, kar stroške podvoji.

Med različnimi zasebnimi cestnimi prevozniki, ki ponujajo prevoz do beneških letališč, je ponovno najfleksibilnejši in najugodnejši GoOpti, kjer prevoz iz Ljubljane do Benetk v povprečju stane 25 EUR, najcenejši sedeži pa so na voljo že za 14 EUR. GoOpti vas pobere tudi na domu kjerkoli v Sloveniji in vas na letališče odpelje tudi v zgodnjih jutranjih urah, prevoz pa lahko enostavno rezervirate kar preko spleta. Prevozi GoOpti so 100% zagotovljeni, zato vam ni treba skrbeti, da bi morali zaradi odpovedi prevoza ostati doma. GoOpti vas popelje tudi do ostalih bližnjih letališč: iz Maribora do letališča v Gradcu že za 9 EUR, iz Ljubljane do letališča v Münchnu pa za 28 EUR in več.

Najbolj zanesljiv in cenovno ugoden transport je s prevozi GoOpti

Če torej povzamemo celotno cenovno ponudbo prevozov, so prevozi GoOpti skoraj v vseh primerih, ne glede na število potnikov in na čas vašega potovanja, ugodnejši od prevoza z lastnim avtom in bolj prilagodljivi od javnih prevoznih sredstev. Najnižje cene pa si zagotovite tako, da prevoz rezervirate takoj, ko je mogoče, tako vam tudi več časa ostane za prijetno načrtovanje počitnic.

Več informacij o prevozih in kako najceneje do bližnjih letališč najdete tukaj >>.

Komentirajte!

Kako se vi odpravite do bližnjih letališč? Z javnim ali osebnim prevozom ali koristite prevoz  katerega od ponudnikov prevozov? Kakšne izkušnje imate z leti z bližnjih letališč in prihodi na letališča?