Najdaljše turistično križarjenje – 245 dni

Konec avgusta je izplula turistična križarka, ki se bo zelo verjetno za nekaj časa zapisala v Guinessovo knjigo rekordov. Križarka z imenom Viking Sun je iz Londona izplula 31. avgusta 2019,  predviden prihod oziroma vrnitev v London pa je 2. maja 2020. Gostje križarke bodo tako na ladji kar 245 dni.

Križarka se bo v 245 dneh ustavila v 111 pristaniščih v kar 53 različnih državah, razpršenih na šestih celinah.  Križarka bo najprej zaplula proti Skandinaviji, nadaljevala pot proti Karibom in obkrožila Južno Ameriko. Nato bo svojo pot nadaljevala do otokov v južnem Tihem oceanu, proti Avstraliji in Aziji, preden se vrne v Sredozemlje in Evropo. Gostom bo ob vsakem pristanku na voljo tudi možnost vodenih ogledov posameznih destinacij.

Razkošna križarka Viking Sun

Križarjenje okoli sveta z družbo Viking Ocean Cruise so si lahko privoščili le tisti z zelo debelimi denarnicami. Križarka sprejme do 930 potnikov, ki pa morajo biti starejši od 18 let. Cene za več kot osemmesečno križarjenje so se začele pri okoli 93.000 dolarjih na osebo. Za najdražjo sobo, ki so jo prodali že skoraj pol leta vnaprej, je bilo treba plačati skoraj 270.000 dolarjev.

Križarka Viking Sun je bila zgrajena v letu 2017. Križarka, ki v dolžino meri 228 metrov, se lahko pohvali s kar 10 jedilnicami. Dodatna ponudba, s katero se bodo gostje kratkočasili med 245-dnevnim potovanjem, vključuje nordijsko navdihnjene toplice, bazen, panoramski salon, skrbno izbrano knjižnico in gledališče z vrhunskimi predstavami.

Kot omenjeno, če bo križarjenje uspelo po načrtih, bo to novo najdaljše neprekinjeno križarjenje. Na splošno svetovna križarjenja, ki jih ponuja večina komercialnih družb, trajajo med 90 in 120 dni. Večina ljudi  pa se sicer še vedno odloča za križarjenja, dolga od 7 – 10 dni.

Avtor članka: M.K.

 

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂