Najstarejši hotel na svetu

Če bi vas kdo vprašal, kako star je najstarejši hotel na svetu, kaj bi mu odgovorili? Hotelska industrija sega daleč nazaj, verjetno dlje, kot si morda mislite. Si lahko predstavljate, da je bil najstarejši hotel na svetu ustanovljen leta 705?! Preverili smo vse o tem legendarnem hotelu.

Nishiyama Onsen Keiunkan

Guinnessov svetovni rekord za najstarejši hotel na svetu pripada japonski nastanitvi z imenom Nishiyama Onsen Keiunkan. Že daljnega  leta 705 ga je ustanovil Fujiwara Mahit. Ker je bila nastanitev  ustanovljena v dobi Keiun, se je nastanitev imenovala Keiunkan. Že v srednjem veku, ko so v njem prebivali različni verski rodovi, je ponujal nastanitev mimoidočim popotnikom.

Hotel je že neverjetnih 52 generacij v lasti znotraj iste družine.

Keiunkan se nahaja v regiji Yamanashi, isti regiji kot znamenita gora Fuji. Najvišja gora Japonske je celo vidna iz tega objekta.

Topli izviri

Že od ustanovitve ima hotel vso toplo vodo neposredno iz lokalnih izvirov Hakuho. Keiunkan ima skupno 6 kopeli;  štiri kopeli na prostem in dve notranji kopeli. Z vodo jih oskrbujejo štirje različni viri naravnega vrelca, kjer se skupaj pretaka okoli 1,630 litrov na minuto.

Voda ima pozitivne učinke na bolečine v mišicah, prebavne motnje in naj bi pripomogla k lepši koži.

Odprt še danes

Čeprav je bila nastanitev v preteklih letih deležna kar nekaj posodobitev in vzdrževanja, so glavne atrakcije, in sicer pomirjujoči topli izviri in čudoviti razgledi, še vedno središče njene privlačnosti.

Tudi danes hotel še vedno obratuje in ponuja 37 sob, vse so urejene v  tradicionalnem japonskem slogu. Večina sob ima prostoren prostor s tatamiji in prijetnimi japonskimi okraski. Cene za sobo se začnejo pri 440 dolarjev na noč.

 

Vir: https://www.keiunkan.co.jp/en/

 

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂