Največja sladoledarna na svetu

Vanilija ali čokolada? Kateri pa je vaš najljubši okus sladoleda? V poletnih dneh se nam posebej na dopustu velikokrat res prileže kepica dobrega sladoleda. Sedaj lahko že povsod izbiramo med zanimivimi in včasih celo neobičajnimi okusi sladoleda. Kaj pa, če bi imeli na voljo toliko okusov, da bi vsak dan v poletju lahko izbrali drugega? Preverili smo, kje na svetu se nahaja največja sladoledarna.

Največja prodajalna sladoleda

Guinnessov rekord za največjo prodajalno sladoleda na svetu trenutno nosi sladoledarna The Ice Cream Farm v Veliki Britaniji. Prodajalno, ki se razprostira na 851 m², najdete v mestu Tattenhall, približno 50 kilometrov južno od Liverpoola.

V sladoledarni lahko poskusite preko 50 različnih vrst sladoleda. Na voljo so vam seveda vsi tradicionalni okusi, kot tudi slana karamela ali pa okus žvečilnega gumija. Nekaj zase bi našli tudi vegani in vsi, ki raje posežete po sladoledu brez laktoze.

Več kot le sladoled

Družina Fell že več kot 30 let ustvarja nagrajeni sladoled Cheshire Farm. Ko je podjetje začelo rasti, so ljudje obiskali kmetijo, da bi kupili okusen sladoled, in z naraščajočim številom se je rodila turistična atrakcija. Poleg rekorda za največjo sladoledarno na svetu se namreč lahko pohvalijo tudi z največjo igralno površino iz peska in vode v Evropi. Poleg sladoleda torej otrokom vseh starosti omogočajo, da se igrajo in raziskujejo vrsto različnih atrakcij, povezanih z Veliko Britanijo ( Silvercone, Daisy’s Garden…)

Vir članka: https://www.theicecreamfarm.co.uk/

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂