Praga – jesenski izlet – Potnik.si

Jesenski vikend Potnik.si izlet v Prago
28.-29.10.2017 – ŠE ZADNJA 3 MESTA!

Pragi že stoletja pravijo “zlato mesto” ali mesto tisočerih zvonikov. Sijajna gotska arhitektura, zasanjana nabrežja reke Vltave, ki ji je postavil zvočni spomenik slavni skladatelj Smetana, veličastni Hradčani, kjer je pustil svoj pečat tudi naš mojster Plečnik, in romantične ulice starega mesta in Male Strane pritegnejo množice turistov iz vsega sveta. Bogato in raznovrstno nočno življenje ter svetovljanski utrip zadovoljijo še tako zahtevne goste vseh generacij!

Program:
1. dan: sobota, 28.10.2017

Odhod avtobusa iz Slovenije ob 1.00 (Ljubljana – Celje – Maribor). Vožnja mimo Dunaja proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic za različne predstave. Brez prave praške krače ali klobasic pač ne bo šlo…

Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu – Karlovega mostu – in se čudili prelepemu pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka ali prisluhnili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed glasbenikov na mostu. Prosti čas za kosilo, samostojne oglede in skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva. Pozno popoldne sledi namestitev v hotelu. Zvečer predlagamo večerjo v kateri izmed praških pivnic ali druženje v živahnem mestnem središču. Nočitev.

2. dan: nedelja, 29.10.2017             
Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji po reki Vltavi, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive. Prosti čas za zadnje nakupe. Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu (doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina, in se čudili pravljični Zlati ulici – v eni izmed tamkajšnjih hišic je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik. Popoldne bomo Prago zapustili, se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kako urico po polnoči.


Cena: 95 € / osebo
+ praktično darilo za vse prijavljene

Cena vključuje:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu,
 • cestne pristojbine in parkirnine,
 • slovensko vodenje,
 • nočitev s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 3*,
 • zunanji ogledi nekaterih znamenitosti po programu,
 • organizacija, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Popusti:

 • 15 % za do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb.

Doplačilo:

 • stroški rezervacije: 15 € / rezervacijo.

Doplačila po želji:

 • za enoposteljno sobo: 20 €,
 • zavarovanje v primeru rizika odpovedi (4,05% od zneska rezervacije),
 • zavarovanje z asistenco v tujini (Coris): 6,5 € / osebo.

Možna doplačila vodniku na izletu:

 • ogled gradu Hradčani z lokalnim vodnikom: 19 € / osebo.
 • 1-urna vožnja z ladjico po Vltavi: 10 € / osebo.

Vstopna mesta (najavite ob rezervaciji):
– Ljubljana, Celje, Maribor

Za rezervacijo izpolnite spodnji obrazec – le še 3 prosta mesta!

Povabite še vaše prijatelje in skupaj se nam pridružite na zanimivem izletu. Za prijavo, prosimo, izpolnite spodnji obrazec. Vsi prijavljeni prejmete tudi praktično darilo na dan odhoda.

Dodatne informacije:
01 2006 345
info@potovanje.si

Se vidimo na izletu 🙂