Španija od zgoraj

Španija je država z bogato tradicijo, močno razvito in svojevrstno kulturo ter skorajda opevanim nočnim življenjem.  Kraljevina Španija vključuje Balearske otoke v Sredozemskem morju, Kanarske otoke v Atlantskem oceanu in mesti/enklavi Ceuta in Melilla v severni Afriki. V spodnjih videih preverite, kako čudovita je ta država in njene pokrajine,  če jih občudujete iz zraka.

Picture
Čudovita Andaluzija na jugu Španije je znana tudi pod imenom dežela sonca, obenem pa gre za območje v Španiji, ki prejme največ padavin.  Značilne bele hiške so pravo nasprotje zeleni pokrajini in rjavim goram. Preverite, kako je videti prelet nad gorovjem Grazalema.
Tudi notranjost Španije ni prav nič manj zanimiva. V visokogorju na severni planoti lahko vidimo eno najlepših vasi v notranjosti Španije- La Alberca.  V visokogorju se nahaja tudi  samostan Sa Jose de las Batuecas, ki ga od leta 1599 naseljujejo redovniki zaprtega reda. Več o zanimivih mestih in pokrajinah si oglejte v spodnjem videu.

Španci so znani po sproščenem načinu življenja. Harmonija med človekom in naravo je še danes močno prisotna, saj so Španci zelo ponosni na svoje naravno bogastvo.  Prav to pa skupaj z neverjetno zgodovino privablja v Španijo vsako leto množice turistov.

Več podobnih vsebin si lahko ogledate v oddaji Pogled od zgoraj: Španija, ki bo na sporedu na Planet Earth v ponedeljek,  23.10. ob 12:00.

Komentirajte!

Kateri del Španije bi najraje obiskali?