Top 10 destinacij za ljubitelje čokolade

Pozor, ljubitelji čokolade! Za vas smo pripravili seznam 10 destinacij po svetu, ki bi jih moral obiskati vsak pravi ljubitelj čokolade. Preverite.

#1: Broc, Švica

Obiščite dom ene izmed najstarejših švicarskih znamk čokolade. V švicarski vasi Broc že od leta 1898 nastajajo čokolade znamke Cailler. Oglejte si, kako nastaja slavna čokolada, nato pa se predajte čokoladnim užitkom v degustacijski sobi, kjer vas bodo razveselili s številnimi okusi.

#2: Comalcalco, Mehika

Zelo verjetno je Mehika rojstni kraj čokolade, celo beseda čokolada najverjetneje izhaja iz majevske besede xocoatl. Vrnite se k začetkom in okusite vročo čokolado po majevsko: penasto, grenko, gosto in z okusom čili paprike. Španski konkvistadorji so grenkobo blažili s sladkorjem, cimetom, mletimi mandlji in mlekom. Poskusite oboje.

#3: Bariloche, Argentina

Ena glavnih destinacij ljubiteljev čokolade mesto Bariloche, ki ga pogosto imenujejo tudi argentinska prestolnica čokolade”. Pojdite po ”kakavovi romarski poti’‘ in obiščite številne muzeje čokolad, opazujte proces nastajanja čokolade in si privoščite obilno degustacijo. Nujno obiščite trgovino Mamuschka, kjer boste našli vse vrste čokolade, ki si jih je mogoče zamisliti, od belih čokoladnih jajc, napolnjenih z baileys, do palic z 90-odstotki kakavove temne čokolade.

#4: Torino, Italija

V italijanski čokoladni prestolnici srkajte cioccolato caldo. Ta zimska pregreha je zelo gosta, vroča in prijetno grenka, velikodušno prelita s stepeno smetano. Poskusite bicerin, večplastno pijačo iz vroče čokolade in espressa, ki jo postrežejo v steklenih skodelicah in je na voljo samo v Torinu. Ali pa poskusite giandujotto, bombone iz čokolade in lešnikov. Nasvet za potovanje: obiščite festival čokolade Cioccola-Tò.

#5: Hunter Valley, Avstralija

Le nekaj ur severno od Sydneyja leži slikovita dolina Hunter; srce avstralske vinske dežele – in meka za ljubitelje čokolade. Tu boste našli čokoladno podjetje Hunter Valley Chocolate Company, ki je specializirano za ročno izdelano obrtno čokolado. Obiščite navdušujočo tovarno čokolade Twenty-3-Twenty Chocolate and Fudge Factory, kjer belgijsko čokolado kombinirajo z avstralskim sadjem in oreščki, pa tudi z infuzijami sadnega olja.

#6: Bruselj, Belgija

Bruselj je obvezen za vse sladokusce. Glavno mesto in največje belgijsko mesto so poimenovali tudi “čokoladna prestolnica sveta” – v resnici je tu največ čokoladnic na kvadratni meter, več kot v katerem koli drugem mestu po vsem svetu. V Bruslju sta tudi dve največji čokoladni družbi na planetu, Godiva in Leonidas. Poiščite tudi manj znane, a vsaj tako kreativne in odlične mojstre čokolade in ne zamudite obiska Muzeja kakava in čokolade.

#7:Quito, Ekvador

Čokolada je že stoletja del ekvadorske kulture, zaradi česar je idealna potovalna destinacija za ljubitelje čokolade. Medtem ko se kakav goji na nasadih v amazonskem pragozdu, ga v Ekvadorju, pretvorijo v resnično vredne dobrote. V Quitou obiščite priljubljeno planoto Mariscal Foch, kjer boste lahko spoznali tri lokalne čokoladnice. Republika del Cacao, Pacari in Kallari, ne le da gojijo svoj kakav, ampak ponujajo tudi zelo ekskluzivne možnosti za resne poznavalce čokolade.

#8: New York City, ZDA

V New Yorku lahko poskusite čokolade z vseh koncev sveta. Eden najboljših načinov za preizkušanje neverjetne raznolikosti je zagotovo tura po mestu, osredotočena na čokolado, kot sta Luxury Chocolate Tour ali Chocolate, Dessert & Wine Tour. Ogledi vključujejo poizkušanje čokolad ter ogled nekaterih najboljših čokoladnic in prodajaln čokolad v mestu, kot so Jacques Torres Chocolate, La Maison du Chocolat in Magnolia Bakery.

#9: Paris, Francija

Glede na to, da je Paris ena od svetovnih gurmanskih prestolnic, verjetno ne preseneča, da je v pariškem telefonskem imeniku naštetih več kot 300 trgovin s čokolado. Našli boste vse, od očarljivih neodvisnih butikov do priznanih verig in nagrajenih obrtnih čokolad, ki so jih po vsem svetu prepoznali po inovacijah in odličnosti.

#10: Barcelona, Španija

Španci so bili prvi Evropejci, ki so čokolado prinesli iz Južne Amerike, Barcelona pa je bila od takrat priljubljena destinacija za ljubitelje čokolade. Mesto se ponaša s tem, da je bil tu leta 1780 zgrajen prvi stroj za izdelavo čokolade. Tu je tudi muzej čokolade Museu De La Xocolata, kjer boste izvedeli vse o kakavu, videli nekaj neverjetnih čokoladnih skulptur, se lahko preizkusili v slikanju s čokolado ter si seveda privoščili obilno degustacijo.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂