Top 10 držav, ki jih morate obiskati v 2022

Za vas imamo nekaj idej, katere države so vsekakor vredne obiska v letu 2022. Vsako leto priznano turistično podjetje Lonely planet objavi seznam 10 držav, ki jih priporoča za obisk v naslednjem letu. Preverite njihov seznam 10 držav, ki jih morate obiskati v letu 2022.

1.Cookovi otoki

15 otokov, ki sestavljajo Cookove otoke, se nahaja v južnem Pacifiku, v istem časovnem pasu kot Havaji.  Otočki so zares neokrnjen raj, z belimi peščenimi plažami, modrimi lagunami in bujnimi zelenimi gorami. Na Cookovih otokih ne boste našli zgradb, višjih od kokosove palme, niti ne bo gneče. Otoki ponujajo široko paleto možnosti namestitve in dejavnosti za vse vrste popotnikov.

2. Norveška

Norveška večino popotnikov navdušuje s svojo čudovito naravo in spektakularnimi razgledi. Deželo odlikuje razčlenjena obala ob Severnem Atlantskem oceanu s številnimi fjordi. Poleg tega pa se v letu 2022 na Norveškem odpira popolnoma nov muzej Munch ter prenovljeni Narodni muzej.

3.Mauritius

Mavricij ali Mauritius je otoška država ob obali Afrike v jugozahodnem Indijskem oceanu, skoraj 1000 kilometrov vzhodno od Madagaskarja. Sprostite se na osupljivih plažah, sprehodite se po zanimivih nacionalnih parkih ali pa občudujte peneče lagune z vrha gora.

4.Belize

Mala obmorska država v Srednji Ameriki ob Karibskem morju vam ponuja vse, od zip-linea skozi džunglo do sproščanja na plaži in snorklanja po Belizejskem koralnem grebenu. Tudi v Belizeju ne boste našli množic turistov, zato je destinacija popolna izbira za miren, a doživljajsko poln oddih v 2022.

5. Slovenija

Na 5. mestu top držav, ki jih morate obiskati v 2022, se je znašla Slovenija. Zato si vzemite nekaj časa in raziščite tudi domačo državo. Velikokrat ne znamo ceniti, kaj vse nam ponuja Slovenija, ki je tudi med tujci vse bolj zaželena destinacija.

6.Angvila

Angvila je britansko čezmorsko ozemlje v Karibskem morju. Leži vzhodno od Portorika in je ena izmed davčnih oaz. Gre za majhen otok, ki v dolžino meri približno 26 km, v širino pa 6 km. Tukaj boste našli mir, tišino in dolge peščene plaže.

7. Oman

V Omanu lahko doživite čisto svojo arabsko pravljico. Spoznajte arabsko kulturo, odkrijte neskončne puščave ali zaplavajte v skritih oazah. Oman popotniku lahko veliko ponudi, od turkiznega morja do prelepih puščav, izjemnih kanjonov in neverjetnih razgledov.

8.Nepal

Nepal, dežela hribov in adrenalina, je ustvarjen za ljubitelje veličastne in neokrnjene narave. Spoznajte bogato kulturno dediščino v Katmanduju  in občudujte presunljivo in kontrastno naravo. Seveda ne sme manjkati vzpon na katero od himalajskih gora.

9.Malavi

Malavi je država v južni Afriki na meji med Zambijo, Tanzanijo in Mozambikom. Če se odločite za obisk te afriške države, ne smete izpustiti enega najlepših narodnih parkov Malavija, Liwonde National Park. Poleg bogatega živalskega sveta vas bo država navdušila tudi z naravnimi lepotami, kot sta jezero Malavi in planota Zomba.

10.Egipt

Ko govorimo o Egiptu, seveda ne moremo mimo izjemo bogate in dobro ohranjene kulturne dediščine, od piramid do mesta Luksor in Doline kraljev. Prav tako pa Egipt navdušuje s preko 3000 kilometri plaž ob Sredozemskem in Rdečem morju ter s prelepim koralnim grebenom.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂