top 10 krajev za praznovanje novega leta

Staro leto se poslavlja in le še nekaj tednov nas loči do novega leta.  Ampak kje je najboljše mesto, ko ura odbije polnoč 31. decembra? Če ste se kdaj vprašali, kje na svetu je najboljše mesto za nepozaben vstop v novo leto, smo za vas pripravili 10 idej. Številna mesta ponujajo široko paleto novoletnih dejavnosti. Ogledi ognjemetov, plesni spektakli ali le nepozabne zabave, ki se nadaljujejo še dolgoooo v jutro.  Preberite, kateri so kraji, kjer vam bo silvestrovanje zagotovo ostalo v spominu  (ali pa  se morda ne boste spominjali popolnoma ničesar :).

1. New York City

Picture

Nikakor ne moremo zanikati, da je vzdušje na silvestro v New Yorku nekaj edinstvenga. Vsako leto se na Times Squaru zbere več kot milijon ljudi, ki opazujejo spust kristalne krogle, ki tehta več kot 5 000 kg.

2. Sydney

​Če želite biti med prvimi, ki vstopijo v novo leto, potem je prava izbira za vas Sydney. Ali pa mogoče zato, ker si ravno v Sydneyu lahko ogledate največji ognjemet na svetu. 

3. Rio de Janeiro

Picture

Plaža Copacabana gosti največjo in najbrž najbolj divjo novoletno zabavo na svetu. Na več kot 4 kilometre dolgi peščeni plaži se zbere preko dva milijona ljudi. Če želite praznovati kot domačini, potem je barva večera bela – od glave do pet.

4. Edinburgh

Praznovanje novega leta v Edinburghu traja kar tri dni. Pester program se začne že 30. decembra s pohodom z baklami po mestu. 31. decembra lahko uživate na tradicionalnem keltskem koncertu na prostem, vrhunec pa je seveda ognjemet z edinburškega gradu.

5. London

Picture

Ne le da v novo leto vstopite ob udarcih ure na Big Benu, poleg tega London ponuja vrsto odličnih after-party-jev. Na novoletni dan pa nikar ne zamudite parade po londonskih ulicah. 

6. Berlin

Osrednji del praznovanja je “Party Mile”, dva kilometra dolg odsek med Brandenburškimi vrati in Victory Columnom, poln barov, ponudbe mednarodne hrane na stojnicah, video zaslonov, glasbenih odrov…

7. Hong Kong

Picture

Središče dejavnosti je Victoria Harbour, za najboljši razgled pa raje izberite katero od teras na vrhu nebotičnikov. Eden najbolj impresivnih ognjemetov na svetu se zaključi s pirotehničnim zmajem, ki pleše po nebu.

8. Pariz

Picture

Šampanjec v roki, pogled na Eifflov stolp, ognjemet po celotni dolžini te veličastne strukture in vaša ljubljena oseba. Si lahko sploh želite še kaj boljšega?

9. Bahami

Picture

Čeprav je nepozabno doživetje že samo pričakati novo leto na čudovitih peščenih plažah, pa je ulična parada Junkanoo definitivno vredna ogleda.  Pisani kostumi, živa glasba in ulične predstave vas bodo očarale.

10. Las Vegas

Picture

Noč, ko znana ulica Las Vegas Strip postane prizorišče velikanske ulične zabave. Laserske predstave, ulične zabave z živo glasbo in ognjemeti s sedmih streh vzdolž ulice.

Piše: Mirjam Kimovec