Top 5 destinacij v 2021

Kam na potovanje v 2021?  Tudi letos se kaže, da bodo potovanja še vedno precej drugačna, kot smo bili navajeni v preteklosti. Marsikatera država je za turiste zaprla meje ali pa obiskovalcem predpisala obvezne karantene. Zato smo preverili, katere destinacije so dovolj uspešne pri premagovanju virusa in omogočajo varno potovanje. Gre za destinacije, ki jih je za obisk v letu 2021 priporočil tudi CNN. Preberite si spodnji seznam top 5 destinacij v letu 2021.

Dubaj

Večina Azije je trenutno turistom nedostopna, ne pa tudi Dubaj, ki se ponaša kot ena varnejših destinacij v tem času. Da bi privabili več turistov, letalska družba Emirati celo ponuja brezplačno zavarovanje za covid-19, medtem ko vam bodo sloviti dubajski hoteli, kot sta Atlantis in The Palm, krili stroške testov. Trenutno velja, da morajo vsi potniki, ki prispejo v Dubaj, opraviti PCR test, ki ne sme biti starejši od 96 ur. Negativno potrdilo PCR COVID-19 mora biti natisnjeno v angleščini ali arabščini (SMS ali digitalna potrdila ne bodo sprejeta). Ob prihodu boste morda morali opraviti še en preizkus na letališčih v Dubaju.

Mehika

Mehika je trenutno precej priljubljena destinacija, saj je država odprta za popotnike. Ob prihodu ni treba zagotoviti negativnega PCR testa, niti ne predpisujejo obvezne karantene. Večina krajev le prosi goste, naj izpolnijo zdravstvene vprašalnike. Do 21. februarja sicer ostaja zaprta kopenska meja med Mehiko in ZDA, letalski promet pa je odprt. Letošnja jesen bo še posebej edinstven čas za obisk Mehike, saj država praznuje 500-letnico ustanovitve.

Maldivi

S svojimi čudovitimi plažami in prečudovitim podmorskim svetom so Maldivi definitivno pravi raj za sprostitev in odklop. Ta otoška država je bila ena redkih v Aziji, ki se je za obiskovalce odprla že v sredini leta 2020. Velja za eno najvarnejših destinacij, saj njihova letovišča omogočajo dovolj fizične razdalje med gosti. Trenutno velja, da morajo vsi turisti predložiti negativni PCR test za COVID-19, opravljen v 96 urah pred odhodom na Maldive. Karantena ni obvezna, morajo pa potniki imeti potrjeno rezervacijo v registriranem turističnem objektu.

Grčija

Poleg raznolikih grških otokov, kjer vsak popotnik lahko najde nekaj zase, je 200-letnica neodvisnosti zagotovo dodaten razlog, da letos obiščete Grčijo. Če bo stanje to omogočalo, Grki skozi celotno leto načrtujejo razna praznovanja in slovesnosti. Z izjemo prvih mesecev po razglasitvi pandemije je Grčija v večini ostala odprta za popotnike iz Slovenije. Za vstop v državo je potrebno na spletu izpolniti PLF obrazec (Passenger Locator Form), od 11. novembra 2020 pa je za vstop potrebno imeti tudi negativen rezultat testa PCR za COVID-19, opravljen do 72 ur pred vstopom v Grčijo.

Kanada

Čeprav je Kanada trenutno zaprta za turiste, se pričakuje, da bo v nadaljevanju leta to ena bolj zaželenih destinacij v 2021. Kanada je po površini druga največja država na svetu, zato tam zagotovo vsak lahko najde prostor zase. Je dežela neokrnjene narave, ki nudi številne možnosti za preživljanje aktivnega prostega časa. Kanada ima nekaj za vsakogar, od veličastnega Skalnega gorovja in severnega Pacifika na zahodu do ribiških vasic in severnjaške lepote Atlantika na vzhodu.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂