Top 5 destinacij za počitnice na morju

Verjetno prav vsi uživamo v preživljanju počitnic na morju. To ima magično moč, da nas pomiri, nam povrne izgubljeno energijo in tako napolni baterije za celo leto. Tudi zato si vsi želimo, da bi svoj dopust preživeli na najboljših in najlepših destinacijah.

V idealnem svetu in po scenariju počitnic bi lahko človek izbral poceni počitnice na morju. Ponudba se zaradi povečanega povpraševanja spet veča. To pomeni, da lahko na spletu ali pri turistični agenciji najdete super počitnice za izjemno ugodno ceno. V zadnjih letih je primat v razmerju med ponudbo in ceno prevzel Egipt. Oddih ob Rdečem morju bo zelo poceni, a hkrati vas bo še kako navdušil. Za vse ljubitelje potapljanja je to enostavno nujna postaja v času počitnic. Predvsem Hurgada in Sharm El-Sheik sta vrhunski destinaciji za počitnice na morju.

Top destinacije za morje

Med top destinacije za poletne počitnice na morju definitivno sodi tudi naša južna soseda. Ta ponuja čudovite plaže in prekrasno naravo na številnih otokih. Za potovanje med plažami in otoki vam priporočamo, da si ogledate možnosti za najem jadrnice. Počitnice na morju na Hrvaškem so idealna priložnost, da lahko uživa celotna družina. Izbira je zelo pestra, zato ne preseneča, da velika večina Slovenk in Slovencev vsaj delček poletja preživi v tej čudoviti državi, ki jo je najlepše spoznavati na katerem koli plovilu. Zato nikar ne odlašajte z rezervacijo vašega počitniškega paketa.

Počitnice na morjuV Sloveniji pa kot top morska destinacija odlično zapisana tudi Črna gora. Ta ima, podobno kot Slovenija, zelo razgibano obalo. Črnogorska obala ponuja kilometre peščenih plaž, bistro morje, zaradi kroženja morskih tokov pa tudi nekoliko bolj osvežilno kopanje. Zveni zelo vabljivo, mar ne? Če k temu dodamo tudi bisere na jugu države s Svetim Štefanom na čelu, bomo dobili idealno destinacijo za vaš poletni oddih. Poleg tega pa je Črna gora tudi zelo privlačna za obisk z jadrnico.

Morske počitniške destinacije

Vrhunska destinacija za počitnice na morju je tudi Grčija. Ta ima, tako kot Hrvaška, na tisoče otokov. Posledično pa ima Grčija tudi brezkončno dolžino najrazličnejših plaž. Že na posameznem otoku, kot je na primer Rodos, ponuja bogato bero plaž. Tam boste našli peščene, prodnate ter tudi kamnite plaže, zato lahko brez težav Grčijo uvrstimo med top destinacije, saj se bo za vsakogar kaj našlo. Poleg tega pa so številni grški otoki zaradi geografskih lastnosti idealni za kajtanje in surfanje. Tako boste lahko svoj čas ob morju tudi aktivno preživeli. Za aktivno preživljanje počitnic ob morju v Grčiji vam svetujemo, da obiščete Lefkas, ki sploh ni hudo oddaljen od Slovenije in je dostopen preko kratkega mostu.

Kje se sprostiti ob morju

Med top destinacije za morje pa je seveda potrebno uvrstiti tudi Španijo. Kraljica Iberskega polotoka lahko namreč ogromno ponudi, saj jo v Andaluziji in Kataloniji krasijo čudovite peščene plaže, ki sodijo med priljubljene destinacije čez celotno koledarsko leto. Tople zime privabijo vse, ki bi se radi ogreli v hladnih celinskih zimah, prijetno poletje pa kar vabi, da si rezervirate počitnice na morju. Za vse ljubitelje norih zabav pa je na voljo tudi Ibiza, ki slovi kot top destinacija. Za vse ljubitelje visokih valov in surfanja pa bo predvsem Baskija dobra izbira. Tudi preostanek španske obale ob Atlantiku je očarljiv in definitivno vreden časa za bolj aktivne počitnice na morju.

Izbira vrhunskih top destinacij za počitnice na morju je zares pestra. Izbiro morate prilagoditi svojim željam, potrebam in pričakovanjem. Mi vam zgolj svetujemo, da dobro izkoristite poletni odmor in uživate v zasluženih počitnicah na morju. Če se boste odločili za najem plovila, pa ne pozabite preveriti pogojev, ki jih morate izpolnjevati, da vam bo izpit za upravljanje plovil sploh veljal.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂