Top 5 drsališč v Ljubljani in okolici

Čeprav nekateri obožujejo drsanje na naravnih jezerih, le ta v zadnjih letih malokdaj povsem zamrznejo. Na srečo pa lahko že marsikje najdete umetno drsališče in se tudi ob bolj milih zimah dodobra zabavate na ledenih površinah. Tokrat smo raziskali, kam se lahko podate na rekreativno drsanje v Ljubljani in njeni okolici.

Drsališče Tivoli

Skoraj v centru Ljubljane se nahaja Hala Tivoli, v kateri najdemo veliko “ledeno” dvorano, ki meri 4.500 m2.  V letošnji zimski sezoni se na rekreativno drsanje lahko podate ob četrtkih zvečer ter med vikendi. Ker pa v dvorani potekajo razne prireditve, je pred obiskom vedno dobro preveriti, če je rekreativno drsanje tisti dan res možno.  Drsanje je plačljivo, možna pa je tudi izposoja drsalk.

Drsališče nad mestom – Aleja

Letos se prvič lahko zavrtite na ledeni ploskvi tudi na strehi nakupovalnega središča Aleja.  Od ponedeljka, 15. novembra, je na ALEJA SKY odprto 750 kvadratnih metrov veliko drsališče pod nebom. Drsališče je odprto vse dni, po prilagojenem urniku pa bo obratovalo tudi med novoletnimi prazniki. Drsanje je plačljivo, možna pa je tudi izposoja drsalk.

Ledena dvorana Kranj

Rekreacijsko drsanje je možno tudi  na zaprtem umetnem drsališču v Ledeni dvorani v Kranju. Drsanje je možno med vikendi, ob sobotah popoldne in v nedeljo dopoldne. Drsanje je plačljivo, na voljo pa je tudi izposoja drsalk.

Drsališče Domžale

V sredini decembra so odprli tudi drsališče v Športnem parku Domžale. Drsanje je možno med vikendi in tudi med delavniki popoldne. Rekreativno drsanje je brezplačno, možna pa je izposoja drsalk.

Drsališče Zalog

Športni park Zalog, na obrobju Ljubljane, obsega pokrito drsališče, ob drsališču pa se nahaja tudi prenovljena stavba z dodatnimi prostori. V dvorani Zalog je rekreativno drsanje možno ob vikendihRekreativno drsanje je plačljivo, nudijo pa tudi izposojo drsalk.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂