Top 5 poletnih sankališč v Sloveniji

Sankanje ni več omejeno le na zimske mesece in tudi po Sloveniji lahko najdete kar nekaj poletnih sankališč. Adrenalinska izkušnja poletnega sankanja je primerna tako za otroke kot za odrasle. Seveda pa je poletno sankanje vseeno nekoliko drugačno od zimskega sankanja po zasneženih pobočjih. Preverili smo, kje v Sloveniji se nahaja top 5 poletnih sankališč. 

Pohorjet (Pohorje)

Veter v laseh na poletnih saneh lahko izkusite na Mariborskem Pohorju. Proga PohorJet teče po Snežnem stadionu, od Trikotne jase do ciljne arene. Do vrha se lahko pripeljete s sedežnico, lahko pa se do Trikotne jasne podate tudi peš (na voljo so karte z vključenim prevozom ali brez). Proga je dolga približno 1 kilometer in ponuja panoramski pogled na Maribor, hkrati pa odlično mero adrenalina.

Sankališče Zlodejevo (Rogla)

Na Rogli boste našli zimsko-letno sankališče Zlodejevo. Adrenalinska proga za sankanje je dolga 1.360 m, kar obljublja nekaj minut edinstvenega doživetja. Največja hitrost, ki jo lahko dosežete, znaša 40 km/h, hitrost  tekom celotne poti pa lahko kontrolirate sami z ročno zavoro. Z Rogle se spustite na nadmorsko višino 1.340 m, od tam pa vas vlečnica skupaj s sanmi pripelje nazaj na vrh.

© www.rogla.eu

Besna Pehta (Kranjska Gora)

V Kranjski Gori se nahaja letno sankališče Besna Pehta. Karte za to izkušnjo lahko kupite na spodnji postaji sedežnice Vitranc 1, nato pa se usedete na štirisedežnico in se zapelje do zgornje postaje, kjer se nahaja štart sankaške proge. V tej adrenalinski izkušnji boste lahko uživali okoli 5 min., saj je proga dolga 1500m, povprečen naklon pa znaša preko 20%.

Straža Bled

Od pomladi do jeseni se lahko spustite po poletnem sankališču na Bledu. Proga je speljana vzdolž dvosedežnice na Straži. Dolžina atraktivne proge s pogledom na Blejsko jezero je 520 metrov, tudi tukaj pa boste lahko dosegli največjo hitrost do 40 km/h.

Poletno sankališče Bobkart (Celjska koča)

Letno sankališče Bobkart se nahaja na pobočju smučišča Celjska koča. Dolžina proge znaša 800 m, kar pomeni, da vožnja povprečno traja okoli 2 minuti, odvisno od tega, s kakšno hitrostjo ste se pripravljeni spustiti po pobočju.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂