Top 5 prazničnih doživetij

Ne obstaja zaman rek, da je december najlepši čas v letu. Mesta so okrašena s prazničnimi lučmi, po ulicah diši po kuhanem vinu, v zraku pa je prešerno vzdušje. Ne pozabite, da je več kot vsako darilo vreden čas, ki ga namenite vašim najdražjim. Če tudi vi iščete idejo, kako in kje bi preživeli zadnje praznične dni letošnjega leta, preverite naših spodnjih 5 predlogov za top praznično doživetje.

Sprehod med lučkami v Arboretumu Volčji Potok

Že tradicionalno se lahko v decembru in začetku januarja v Arboretumu Volčji Potok vsak večer od 16.00 dalje sprehodite med lučkami. Občudovali boste lahko čudovito okrašene jelke, zimski slap, pisane svetlobne jelenčke in mnogo drugega. Edinstveno doživetje je tudi nov 25 metrov dolg tunel, v katerem se barva lučk postopno spreminja, tako da vsak korak ustvari nov pogled in nove barve. Otroci bodo pa še posebej navdušeni nad belo pravljično deželo z Božičkom, jelenčki, medvedi in škrati.


Obisk božičnega gozda

Le nekaj minut vožnje s Ptuja se nahaja pravi čarobni pravljični gozd, ki bo razveselil vaše najmlajše. Pravljični gozd Rdeča kapica je zanimiv za obisk vse dni v letu, še posebej pa v decembru, ko zasije nešteto lučk in svečk. Hišice zaživijo v božično praznični podobi, zadnji teden v letu pa si lahko ogledate tudi pristne božične jaslice s sveto družino in živalmi.

Drsanje ob morju

Če ste ljubitelji romantičnih prazničnih doživetij, potem je drsanje verjetno ena vaših najbolj priljubljenih aktivnosti. Morda pa bi tokrat drsali ob vonju morja? Marsikje ob slovenski obali boste v decembrskem času našli začasna drsališča ob čudovitih prazničnih kulisah. Lahko se podate v Koper, kjer bo drsališče v Taverni vse do 8.1., ali pa se odpravite v Izolo in obiščete Ledeni otok.

Praznična vožnja z ladjico po Ljubljanici

Seveda pa ne moremo mimo naše prestolnice, ki vsak december zasije v soju novoletnih luči. Da bi bil vaš naslednji obisk še bolj poseben, vam priporočamo, da si lučke v prestolnici tokrat ogledate z ladjice. Podajte se na praznično vožnjo z ladjico po Ljubljanici in uživajte v pogledu na praznično okrašeno Ljubljano z druge perspektive. Da bo praznična izkušnja še bolj popolna, vam na ladjicah običajno postrežejo tudi s kuhanim vinom ali čajem.

Ogled živih jaslic v Postojnski jami

Le kaj so božični prazniki brez jaslic? Ogled tradicionalnih živih jaslic v Postojnski jami je posebej čarobno doživetje za otroke, zagotovo pa boste navdušeni tudi odrasli. Božično predstavo o božjem rojstvu, postavljeno v praznično vzdušje naše podzemne lepotice, si  lahko ogledate med 25. in 30. decembrom. Odvijala se bo večkrat dnevno, ker pa je število mest omejeno, svetujemo predhodno rezervacijo.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂