Top 6 jesenskih destinacij

Počasi se poletje že poslavlja in približuje se jesen, ki je odličen čas za čudovita potovanja in nepozabne izlete. V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj idej za nepozabna jesenska potovanja. Preverite top 6 jesenskih destinacij.

Transilvanija, Romunija

Translivanija je odlična jesenska destinacija za vse vrste popotnikov. Raziskujte  zgodovinska mesta, cerkve, gradove, dvorce ter prelepo podeželsko pokrajino. Obiščite rojstno mesto najslavnejšega vampirja – grofa Drakule – in se podajte nazaj v čas srednjega veka. Zapeljite se preko Južnih Karpatov po znameniti gorski cesti Transfagarasan. Ta vam ponuja čudovite razglede, ki so še posebej osupljivi v barvah jesenskega listja.

Oktoberfest, Nemčija

Bavarska je dežela bogate zgodovine in piva. Jeseni zato ne smete zamuditi največjega festivala piva, ki se kljub svojemu imenu tradicionalno pričenja že v septembru. Letno ga obišče okrog 7 milijonov obiskovalcev, ki na festivalu popijejo slabih 7.000.000 l piva. Obiskovalci pojedo več kot pol milijona piščancev in skoraj 150.000 parov klobasic. Obiskovalci povprečno izgubijo čez 1000 osebnih izkaznic ali potnih listov, okrog 500 denarnic in okrog 500 mobilnih telefonov.

Vabimo vas, da del množičnega rajanja postanete tudi vi! Preverite ponudbo >>

Istanbul, Turčija

Prijetne jesenske temperature so odličen čas za obisk mesta na dveh celinah. Sprehodite se po ozkih vijugastih uličicah starega mesta v Istanbulu in obiščite Grand bazar, enega največjih in najstarejših trgov na svetu, ki premore preko 3000 prodajaln ter ga dnevno obišče med 250.000 in 400.000 ljudi. Zgodovinske, kulturne in arhitekturne znamenitosti, kot sta cerkev svete Sofije, ki je bila dolgo največja verska zgradba na svetu, in Sultanahmet Camii (Modra mošeja), pričajo o bogati preteklosti nekdanje prestolnice Otomanskega imperija.

Več informacij o Istanbulu si preberite tukaj >>. 

Cinqueterre, Italija

Italija je odlična destinacija za vsak letni čas, v jeseni pa vam priporočamo, da se sprehodite po slikovitih ribiških vasicah nacionalnega parka Cinqueterre. Cinqueterre oz. v prevodu pet dežel  je eno najbolj obiskanih in eno najlepših območij čudovite Italije. Panoramske fotografije vasic z ladjice, romantična vožnja z vlakom po predorih med vasicami in ohranjene ozke in barvite ulice navdušijo še tako zahtevnega gosta.

Če bi tudi vi radi to jesen obiskali Cinquettere, preverite ponudbo tukaj >>

Lugano, Švica

Čudovito mesto Lugano v južni Švici leži ob istoimenskem jezeru na robu Alp. Ena najbolj slikovitih destinacij v katerem koli letnem času vas bo še posebej navdušila v edinstvenih jesenskih odtenkih. Še posebej vam priporočamo obisk v prvem oktobrskem vikendu, ko se v mestu odvija tradicionalni jesenski festival. Poizkusite kozarec vina in lokalne dobrote ob spremljavi folklorne glasbe.

Praga, Češka

Praga je jeseni še posebej neverjetna. Utripi bakra, rdeče in svetleče oranžne barve poživijo mesto, ko drevesa v začetku oktobra začnejo spreminjati svoje barve. Jesenske barve dajejo mestu poseben romantičen občutek, zato si privoščite sprehod po zgodovinskem mestnem jedru. Jeseni je gneča manjša, a običajno ulovite še vedno veliko lepih dni.

Sprehodite se preko čudovitega Karlovega mostu to jesen tudi vi. Preverite odličen Potnik.si jesenski izlet v Prago >>

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂