Top 7 počitnic za ljubitelje vesolja

Le peščica izbrancev ima v življenju možnost obiska vesolja. Zato smo za vse, ki si želite izkusiti vsaj delček vesolja, izbrali top 7 destinacij, ki jih velja obiskati. Poglejte si modele vesoljskih plovil, spoznajte življenje astronavtov in izkusite, kakšen je občutek potovanja v vesolje.

1. Washington  D.C. – Narodni letalski in vesoljski muzej (National Air and Space Museum)

Smithsonian je največji muzej in raziskovalni kompleks na svetu. Sestavljen je iz 19 muzejev in galerij, mednje pa sodi tudi Narodni letalski in vesoljski muzej. V muzeju boste med drugimi našli model Apolla 11, plovila, s katerim je potovala posadka, ki je prva uspešno pristala in se izkrcala na Luni.

2. Rusija, Breztežnostni polet (Zero-G Flights)

Edinstven ruski leteči laboratorij lyushin-76 MDK vam bo omogočil, da lebdite in letite kot pravi astronavt na krovu vesoljske postaje. Pozabite na gravitacijo in izkusite breztežnost.

3. Florida, Kennedyjev vesoljski center (Kennedy Space Center Visitor Complex)

Nedaleč od ameriškega vesoljskega izstrelišča lahko vpogledate v zgodovino raziskovanja vesolja. Spoznajte astronavte, ki so bili v vesolju, njihove zgodbe in najnovejšo vesoljsko tehniko NASSA. Ne spreglejte upokojenega raketoplana Atlantis.

4.  London, Muzej znanosti (Science Museum)

Muzej, ustanovljen že leta 1857 , na zanimiv način predstavi leta znanstvenega in tehnološkega razvoja. V obsežni zbirki o vesolju boste med drugimi našli tudi repliko  Beagle 2 Mars landerja, in Eagla– plovila, ki je leta 1969 odpeljal na luno Armstronga in Aldrina. Ste vedeli, da je vstop v muzej brezplačen?

5.  Belgija, Evro-vesoljski center (Euro Space Center)

Belgija je veliko več kot le čokolada in politika. Evro-vesoljski center v Transinneju ponuja  precej razburljivo dogodivščino, zahvaljujoč simulatorjem virtualne realnosti, ki obiskovalcem omogoča, da hodijo po Marsu in Luni.

6. Teksas, Vesoljski center Huston (Space Center Houston )

Interaktivni muzej ponuja veliko število simulatorjev, zabavnih izkušenj za otroke, kot tudi edinstvenih zgodovinskih artefaktov. Doživite, kako se počutijo astronavti na Luni, uživajte ​v raznih demonstracijah znanosti in potujte po sončnem sistemu.

7. Avstralija, Deep Space Komunikacijski kompleks v Canberri (Canberra Deep Space Communication Complex)

Največji informacijski center na južni polobli, kjer si lahko ogledate modele vesoljskih plovil ali se odločite za virtualno potovanje po galaksiji. Odkrijte, kako se tehnologija, znanost in inženirstvo združijo, da nam omogočijo komuniciranje z roboti v vesolju.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂