Top 8 destinacij v 2018

​Novo leto prinaša novo potovanja in nove destinacije, ki nas kar kličejo, da jih obiščemo. Na spletu lahko zasledimo veliko različnih mnenj, katere so najbolj zaželene destinacije v letu 2018. Tudi mi smo za vas pripravili izbor top 8 destinacij oz. najbolj zaželenih držav, ki vam jih priporočamo za vaše popotniške podvige v letošnjem letu. Nekatere so že dobro poznane, nekatere so med popotniki postale priljubljene v zadnjem času, vse pa kar kličejo, da jih obiščete in odkrijete.  Preberite si naš izbor top 8 destinacij v 2018. 

1# Šri Lanka

Otoček v Indijskem oceanu je najbolj zaželena točka sveta v letu 2018, ki  ponuja številne naravne lepote. Nedotaknjena notranjost, čudoviti razgledi in avtentična kultura so razlogi, zakaj se je Šri Lanka znašla na prvem mestu.

2# Kolumbija

​Ta barvita, biodiverzitetna država je vse bolj priljubljena turistična destinacija v Južni Ameriki. Obstajajo nekatere države, ki si med potniki pridobijo ugled na podlagi zadovoljstva, ponižnosti in prijaznosti ljudi – Kolumbija je gotovo ena od teh držav.

3# Zahodna Avstralija

​To je nedotaknjen svet, odmaknjen od dobro utrjene poti Avstralske vzhodne obale. Obkrožen z idilično obalo, kjer se nahajajo ogromne puščave. Kraj, kjer lahko plavate z morskimi psi, mantami, občudujte delfine ali pa katero izmed mnogih kopnih divjih živali.

4# Slovenija

Slovenija v zadnjih letih postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija.  Skriti biser Evrope se vse pogosteje uvršča na vrh vseh popotniških  seznamov .Bodimo ponosni na našo prelepo zeleno in čudovito državo.

5# Namibija

​To je dežela ekstremov, ki jo zaznamujejo divje živali in kjer afriška puščava sreča ocean.  Pričakujete lahko, da boste v vročini afriškega sonca uzrli povodne konje, krokodile in bivole. Kot bi se znašli sredi Levjega kralja!

6# Gruzija

​Med Evropo in Azijo se nahaja Gruzija. Med popotniki precej neraziskan zaklad ponuja sveže perspektive, robustne pokrajine, preproge rumenih in zelenih travnikov ter neraziskane doline. 

7# Norveška

Norveška ponuja osupljivo mešanico zgodovine in naravnih čudes. Staro se sreča z novim v okoliških gorah, fjordih in soteskah. Islandija je v zadnjih letih izjemno priljubljena zaradi skrivnostnega sija severnih luči, vendar imate prav tako veliko možnost, da jih opazujete na Norveškem od septembra do marca.

8# Gvatemala

Gvatemala je srce srednjeveške Srednje Amerike. Tukaj bost našli očarljive kolonialne ulice, džungle, ruševine, kulturo, zgodovino in dih jemajoče  vulkane. Če iščete  pustolovščino, je to država, ki jo morate obiskati.  Ste pripravljeni na novo dogodivščino?

​Komentirajte!
Zaupajte nam, katere destincije bi vi uvrstili med najbolj zaželene v letu 2018.