Trezor z receptom Oreo piškotov

Morda ste pred leti zasledili novico, da je Svetovna semenska banka na severu Norveške postavila trezor oziroma bunker, kjer je shranjena najpomembnejša zbirka rastlinskih semen na svetu. Za podoben trezor pa so se letos odločili tudi v podjetju znanih Oreo piškotov.

V večnem ledu in snegu

Destinacija trezorja je bila skrbno izbrana, saj želijo recept slavnih piškotov obvarovati pred vsakršnim primerom globalne katastrofe. Oreo trezor so postavili na norveškem otočju Svalbald, sredi večnega ledu in snega. Svalbald leži približno 1.300 kilometrov južno od severnega pola in velja za najsevernejše kopno, kamor še redno letijo letala. Približno 800 kilometrov od celinske Norveške boste našli več severnih medvedov kot ljudi.

Zaščita pred naravno katastrofo ali promocija

Čeprav so trezor postavili predvsem kot del edinstvene promocije, ima trezor čisto zares tudi funkcijo obvarovanja piškotov v primeru naravne katastrofe. Čeprav je Oreo trezor precej manjši kot trezor Svetovne semenske banke, gre za pravi bunker.

Kot dodaten varnosti ukrep so Oreo piškote shranili v posebno poliestrsko folijo, ki lahko prenese temperature od -62 do 148°C.  Embalaža, ki je neprepustna za kemične reakcije, vlago in zrak zagotavlja, da bodo Oreo piškoti ostali zaščiteni še mnogo let.

Uživajte v piškotih tudi v primeru naravne katastrofe

Kot verjetno veste, se k slavnim piškotom izredno prileže kozarec mleka, zato so poleg piškotov v trezor shranili tudi mleko v prahu. Kot so sporočili, lahko dodate le nekaj snega (ki ga tam zares ne manjka) in uživate v edinstvenih Oreo piškotih.

Če bi torej preživeli naravno katastrofo, boste najbolj prodajane piškote na svetu našli na koordinatah 78° 08′ 58.1” N, 16° 01′ 59.7” E.

Napišite KOMENTAR članka in delite svoje mnenje z drugimi 🙂