Antigva- starodavno mesto

Gvatemala je država v Srednji Ameriki, ki meji z Mehiko na severu in zahodu, Tihim oceanom na jugozahodu, Belizejem na severovzhodu, s Karibi na vzhodu ter Hondurasom in Salvadorjem na jugovzhodu. V Srednji Ameriki Gvatemalo štejejo za eno najbolj raznolikih držav, z izjemno pokrajino, raznoliko kulturo in bogato zgodovino. Sama raznolikost pomeni, da je Gvatemala raj za vsakega popotnika.
Antigva v Gvatemali je eno najbolj ohranjenih mest še iz časov kolonializma. Staro kolonialno mesto je ohranilo vse značilnosti iz prejšnjih stoletij. Mesto naj bi bilo staro vsaj 250 let. Nekoč je bila Antigva glavno mesto Gvatemale, prav tako pa tudi nekdanjih kraljestev Gvatemale, območja, ki je danes znano kot Srednja Amerika.
 

Popotnike privabljajo številne znamenitosti, živahna kultura in pristno gvatemalsko gostoljubje. Ljudje so topli in odprti, kar lahko začutite na vsakem koraku. 6. avenija je območje za pešce s trgovinami, restavracijami in kavarnami. Čisto posebno vzdušje pa vlada v trgovskem središču, imenovanem tudi Zona Viva.

Gvatemalci veljajo za izredno gostoljuben narod. Ljudje vam bodo na ulici z veseljem pomagali ali vas ogovorili in se z vami zapletli v prijazen pogovor. Gvatemala je znana tudi po okusnih jedeh, ki temeljijo na kuhinji ljudstva Majev, saj so glavne sestavine njihovih tradicionalnih jedi koruza, čili in fižol. 
Več podobnih vsebin si lahko ogledate v oddaji Nepredvidljivi svet na programu Planet Earth v soboto ob 18:10

PictureAvtor: Mirjam Kimovec

 Komentirajte!