61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA se bo odvijal v Gornji Radgoni od 26. do 31. avgusta 2023. Oglejte si vrhunsko tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. Udeležite se zanimivih strokovnih srečanj in uživajte v pestri gostinski ponudbi.

 

Uspešna pridelava

Množica domačih in tujih razstavljavcev bo ponujala inovativne rešitve, najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske ter gozdarske mehanizacije in opreme. Na voljo bodo semena, sadike, izdelki za prehrano ter nego živali in rastlin, oprema za živilsko-predelovalno industrijo in gastronomijo. Bogat bo program kmetijskih gradenj ter opreme za urejanje vrtov in okolice bivališč. Zavijte tudi v vinsko halo, ki bo ponujala plemenita vina ter vinogradniško in vinarsko opremo.

Sodelovanje s strokovnimi institucijami in drugimi državami

Država partnerica sejma AGRA bo Indija, država z največjim številom prebivalcev na svetu, z bogato tradicijo kmetijske pridelave in proizvodnje živilskih izdelkov.

Sejem bodo sooblikovale vodilne vladne, strokovne in stanovske organizacije, na čelu z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS.

S strokovnimi nasveti do dobre žetve

Sejem bodo spremljali številni strokovni posveti, predavanja in okrogle mize na aktualne teme. Vsebinski poudarki bodo na mednarodnem letu prosa, mladih v kmetijstvu, inovacijah in digitalizaciji kmetijstva prihodnosti, podnebnih spremembah in vodnih virih, ekološkem kmetijstvu, hrani iz naše bližine, prehranski varnosti, krepitvi podeželskih območij, biotski raznovrstnosti, našem gozdnem in lesnem bogastvu, prehranski in energetski samooskrbi ter obnovitvenem kmetijstvu.

Prijetno s koristnim

Sejem AGRA bo nagradil obiskovalce s številnimi zanimivimi predstavitvami, nepozabnimi doživetji, ugodnimi nakupi in odlično kulinariko.

Vrstile se bodo pokušnje kmetijskih pridelkov ter nagrajenih vin. Na sporedu bodo tekmovanja, kot so sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, tekmovanje v plesanju polke, v vlečenju vrvi, najmlajši rejci bodo prikazali vodenje teličkov, srečanje starodobnih traktorjev Steyr in številna druga stanovska in prijateljska srečanja.

Maneža bo vsak dan prizorišče atraktivnih revij, v nedeljo in torek tudi prikaz športnega konjeništva ter v sredo drobnice in pastirskih psov. Vabijo tudi na razstavo malih živali, rib v ribniku in v vrtec malih živali za najmlajše.

Otroški kotiček vabi v halo D1(prašičerejski paviljon) in v halo D2 (hlev avtohtonih živali). Razen v otroških vrtcih in delavnicah bodo lahko najmlajši uživali v lunaparku in ob napihljivih igralih.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete od 26. do 31. avgusta med 9.00 in 18.00 uro.

Vstopnice za sejem vas po znižani ceni že čakajo v predprodaji na  Mojekarte.si!