AGRA 2019 – sejem nove generacije

Sejem AGRA 2019 bo letos potekal v Gornji Radgoni od 24. do 29. avgusta. 57. kmetijsko-živilski sejem AGRA je največji državni ter eden najpomembnejših kmetijsko-živilskih sejmov Evropske unije in držav v njenem preddverju. Letošnji poudarki bodo na digitalizaciji v kmetijstvu in agroživilstvu.

Digitalizacija v kmetijstvu in agroživilstvu

Tematskim strokovnim posvetom se bodo pridružili praktični prikazi dela z roboti in droni. Mednarodna sejemska razstava bo prikazala novosti, vrhunsko tehnologijo in tehniko za kmetijstvo, gozdarstvo, živilsko-predelovalno industrijo, vinogradništvo in vinarstvo. Za sodobno pridelavo in rejo bo ponudila opremo, semena ter sredstva za nego rastlin in živali. Obiskovalci bodo lahko uživali v najboljših pridelkih in živilih.

Kmetijska mehanizacija

Slovenija kot Evropska gastronomska regija 2021

V ospredju bodo nove generacije pridelovalcev, ki bodo svoje izdelke ponujali tudi na tržnici mladih kmetov. AGRA bo obdelovala prihodnost tudi z ekološkim kmetijstvom. Najboljše tradicije in nove trajnostne prakse bo oživila s strokovnimi razstavami živali, atraktivnimi predstavitvami na maneži, bujnimi sejemskimi vrtovi in gozdno-parkovnim nasadom.

Za blagostanje sedanjosti bo poskrbela z odlično hrano iz naše bližine. Ta bo v glavni vlogi na Dnevu gastronomije, ki bo napovedal Slovenijo kot Evropsko gastronomsko regijo 2021.

Sveže vrtnine

Vsakodnevno pa bodo ugledni kuharski mojstri v Agrini kuhinji obiskovalce razvajali s kulinaričnimi stvaritvami iz nagrajenih izdelkov strokovnih ocenjevanj kakovosti ter iz svežih vrtnin s sejemskih vrtov.

Agrina kuhinja

Sodelovanje kot temelj skupnega uspeha

AGRA bo širila poslanstvo sodelovanja kot temelj skupnega uspeha. Dan pred odprtjem sejma bo na Ptuju konferenca evropskih kmetijskih ministrov, ki bodo v soboto že dejavni na sejmu. Ob deželi partnerici, avstrijski Štajerski, so nacionalne predstavitve napovedale Madžarska, Hrvaška, Severna Makedonija, Poljska, Bolgarija in Vietnam. Predstavil se bo projekt ”City Cooperation II“, ki povezuje 24 mest sosed: Slovenije, Avstrije in Madžarske. Mednarodno kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS AGRA 2019, ki ga Pomurski sejem organizira v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo / Enterprise Europe Network /, bo privabilo kupce in uvoznike, ki so posebej zanimivi za slovenska in tuja podjetja.


Sejmo mednarodno sodelovanje

Kot veleva tradicija, bo na Agri družabno, veselo, prijateljsko, okusno, zabavno in koristno. Ne le za poslovneže, kmete in strokovnjake, temveč za vse, ki prisegajo na okusno in zdravo hrano, pridelano s spoštovanjem do človeka in okolja.

Tekmovanje v plesanju polke

Nagradna igra je zaključena!

Nagradna igra je trajala do 12.8.2019. Žrebanje je bilo opravljeno 13.8.2019.

Srečni nagrajenci, ki prejmejo po 2 karti za obisk 57. sejma AGRA so:

  • SVETLANA GRACAR
  • JANEZ PEZDIR
  • SIMON MIKOLA 
  • PETRA MRAK
  • MARK KLOBČAR
  • DAMJAN MATKOVIČ
  • BOŽIDAR MURŠEC
  • JASNA PLANINC
  • MILAN FIŠTROVIČ 
  • IVANA KOMIC 

Nagrajenci bodo o prevzemu nagrad obveščeni preko elektronske pošte.