Novosti pri Sava Hotels & Resorts – od Prekmurja do Obale

Svet se spreminja in z njim se spreminja tudi turizem. Investicije v prenovo produktov, razvoj produktov in nenehno izpopolnjevanje so ključ do navdušenega gosta in dolgoročnega uspeha, zato smo vodilne v Sava Hotels & Resorts, največji slovenski turistični skupini, povprašali o njihovih novostih in načrtih za prihodnost. Sava Hotels & Resorts že več desetletij na sedmih različnih destinacijah navdušuje z edinstvenimi produkti, glavno vodilo pri prenovi nastanitev in ponudbe pa je bila Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma, ki poudarja zeleno, zdravo, aktivno in trajnostno.

Mojca Krašovec, direktorica Sava Hotelov Bled

V  Sava Hotelih Bled se trudimo združevati najboljše, kar Bled ponuja. Ponudbo vsako leto nadgrajujemo s prenovami nastanitvenih objektov in kulinarične ponudbe, saj želimo našim gostom poleg edinstvene lepote Bleda, ki ga uvrščajo med najlepše kraje na svetu, ponuditi tudi storitve, ki navdušijo še tako zahtevnega obiskovalca. Po prenovi Hotela Golf, ki je v letu 2018 poleg osvežene podobe dobil tudi osveženo ime Rikli Balance Hotel, smo spomladi 2020 končali  s prenovo Hotela Park, največjega hotela na Bledu.

SAVA HOTELI BLED: Hotel Park – savne Spa Park

Načrtujemo še projekt prenove najbolj elegantnega hotela na Bledu, Grand Hotela Toplice s skoraj 90-letno tradicijo, in prenovo Hotela Jadran z edinstveno lokacijo na hribčku ob jezeru. Pri prenovah sledimo konceptu spoštovanja tradicije, vključevanja lokalnih zgodb in trajnostnega koncepta, prav posebno noto naši nadgrajeni ponudbi pa dajejo kulinarične nagrade naše Restavracije Julijana, ki je 3 kapam po klasifikaciji Gault&Millau v letu 2020 dodala še priznanje The Michelin Plate.

Igor Magdič, direktor Term 3000 – Moravske Toplice

Terme  3000 – Moravske Toplice so sinonim za rast, razvoj in vse, kar Prekmurje dela tako posebno. V zadnjih letih smo celostno prenovili Hotel Ajda in hotelsko kopališče, ki je opremljeno z naravnimi materiali,  ter hotelsko restavracijo Hotela Ajda. Novo podobo so dobile tudi očarljive hiške v Prekmurski vasi Ajda, skozi katero vodi bosonoga pot.

TERME 3000: Hotel Ajda, kopališče Ajda

Nedavno smo prenovili tudi 50 luksuznih sob v Hotelu Livada Prestige, edinem pet- zvezdičnem hotelu v Prekmurju, v katerem lahko občudujete edinstvene elemente  prekmurskega pletenja slame. Prav tako smo v apartmajskem naselju Prekmurska vas osvežili interier in terase z modernejšimi in udobnejšimi materiali. Verjamemo, da so novosti v kombinaciji s tradicijo recept za uspeh in zadovoljne goste.

Vesna Maučec, direktorica hotelov v Zdravilišču Radenci

Skoraj stoletje in pol zdraviliške tradicije in izkušenj na področju zdravljenja srčnih obolenj, termalni bazeni, edinstveni mineralni wellness in prijazno osebje, ki se vam bo posvetilo z vsem srcem – to je le nekaj besed, s katerimi bi lahko opisali Zdravilišče Radenci. Ob bogati tradiciji pa stavimo tudi na nenehno izpopolnjevanje in nadgrajevanje naše ponudbe, saj želimo našim gostom nuditi ne le najbolj srčen ampak tudi najbolj kakovosten oddih.

ZDRAVILIŠČE RADENCI: Salon zdravja, mineralne kopeli za roke

Poleg uspešno prenovljene pitne dvorane, ki smo jo poleti 2019 nadgradili v Salon zdravja, v katerem si lahko gostje neposredno iz izvira natočijo v kozarec dobrodejno mineralno vodo, bogato s CO2, so gostje v Zdravilišču Radenci deležni številnih novosti. Med njimi tudi 5 ritualov za zdravje v Salonu zdravja, mineralnih kopeli za roke, pestre izbire jedi, pripravljenih z mineralno vodo, in drugih posebnosti.

Milena Mojzeš, direktorica Term Ptuj

V Termah Ptuj se zavedamo, da naši gostje potrebujejo odmik od hitrega življenjskega tempa, zato je sproščanje osnovni del naše ponudbe. Prisegamo na aktivno regeneracijo, saj želimo, da si naberete novih moči za naporen vsakdan. Temu prilagajamo tudi svojo ponudbo, ki jo nadgrajujemo z vedno novimi sprostitvenimi, lepotnimi in kulinaričnimi programi, ki vašo termalno izkušnjo še obogatijo.

TERME PTUJ: nove mobilne hiške

Julija 2020 smo zaključili s prenovo mobilnih hišk v Kampu Terme Ptuj, ki so zdaj moderne, naravne in odprte v naravo. Gostom omogočajo svobodno in preprosto bivanje v naravi s hkratno bližino term in raznovrstnimi možnostmi aktivnosti v okolici. V Termalnem parku smo v februarju 2020 končali tudi prenovo zunanjih in notranjih savn, junija 2020 pa prenovo sanitarnega bloka v kampu.

Alen Milošević, direktor St. Bernardin Resort Portorož

Naš St. Bernardin resort je stičišče dvoran in hotelov različnih kategorij in cenovnih razredov, ki imajo en skupni imenovalec: vrhunske storitve, obogatene s slovenskim gostoljubjem. Da bi bilo doživetje gostov le korak do morja še lepše, smo spomladi 2018 prenovili sobe in balkone Grand Hotela Bernardin, ki se ponašajo z neposrednim razgledom na morje. Poleti 2020 smo prenovili še Hotel Histrion, ki pripoveduje edinstveno zgodbo Istre in je z vseh strani obkrožen z morjem.

ST. BERNARDIN RESORT PORTOROŽ: Hotel Histrion, Morski vodni park Termaris

Istrske zgodbe vsak na svoj način pripovedujeta tudi prenovljen Morski vodni park Termaris in Wellness Benedicta, ki sta del prenovljenega Hotela Histrion. Pozno spomladi 2021 smo prenovili Trgovsko ulico v St. Bernardin resortu Portorož, jeseni 2021 pa bomo predvidoma začeli tudi s prenovo Hotela Vile Park, s čimer bomo nadaljevali zgodbe Istriane, ki smo jo začeli pisati s prenovo Hotela Histrion. Vse naše namestitve pa povezuje tudi zgodba o pristni istrski kulinariki, ki dodaja piko na i doživetju slovenske Obale.

Sara Zakošek Ferenac, direktorica San Simon resort Izola

San Simon resort v Izoli se nahaja v bujnem mediteranskem zelenju, v neokrnjenem kotičku slovenske Obale, na kraju, kjer so še danes vidni ostanki antičnega pristanišča Haliaetium iz rimskih časov. Bližino morja in romantično kuliso istrske pokrajine smo nadgradili s prenovo Hotela Haliaetum in depandanse Sirena v maju 2019, s katero sta objekta pridobila dodatnih 10 sob za goste.

SAN SIMON RESORT IZOLA: Hotel Haliaetum, družinska soba

V Hotelu Haliaetum so poleg sob prenovljeni tudi notranji bazen, recepcija, restavracija, bar, otroški kotiček, delno posodobljena pa je tudi glavna restavracija San Simon. Svežo podobo je dobila tudi Restavracija Bistro tik ob morju,  tobogan, pomol in igrišče za mini golf. Z nadgrajeno ponudbo je San Simon resort tako postal idealna počitniška točka za družine.

Miran Stiplošek, direktor Salinera resort Strunjan

Med Izolo in Portorožem se v objemu narave, v neposredni bližini Krajinskega parka Strunjan, nahaja bioenergijski resort Salinera. Pri nas zadovoljstvo najdejo tisti, ki cenijo mir in udobje naravnega okolja ter milega mediteranskega podnebja: obmorsko klimo, neokrnjeno naravo, morje, zalivsko lego ter veliko sončnih dni.

SALINERA RESORT STRUNJAN

K večjemu užitku med razvajanjem ob blagodejnih učinkih narave pa bosta v prihodnje prispevali tudi načrtovani prenovi, in sicer bomo v drugi polovici leta 2021 predvidoma zaključili s prenovo vseh Apartmajev Salinera ter delno prenovo Hotela Salinera, s katero bomo kategorijo hotela s 3* povišali na 4*.

Več o novostih in ponudbi Sava Hotels & Resorts najdete tukaj >>

Vsebino omogoča: Sava Hotels & Resorts