5 idej za smučarske radosti

Čeprav nas temperature že bolj spominjajo na pomladansko vreme, smo komaj zakorakali v zimske počitnice. Marsikdo zato razmišlja, kje v bližnji okolici so še primerni pogoji za smuko. Preverili smo, katera od bližnjih smučišč vam lahko zagotovijo najboljše pogoje za nepozabne smučarske užitke. Previte naših 5 idej.

Mokrine/ Nassfeld

Nedaleč od Slovenije se lahko prepustite smučarskim užitkom v Nassfeldu / Mokrinah. Največje in najbolj sončno smučišče na Koroškem, ki se lahko pohvali s 460 najsodobnejšimi sistemi za zasneževanje, omogočajo,  da vas v Nassfeldu čaka 110 kilometrov prog. Deluje 27 od 30 naprav.

Bad Kleinkirchheim

Le dobro uro in pol vožnje iz Ljubljane vas v Bad Kleinkirchheimu čakajo zares zimske razmere. Od 24 žičnic/vlečnic je odprtih 23 naprav,  spustite pa se lahko po 24 urejenih progah. Na voljo so tudi številne atrakcije, kot so otroška proga, dirkalna proga in snežne cevi.

Osojščica /Gerlitzen Alpe

Smučišče Osojščica vam na 1.911 m nadmorske višine nudi 32 odlično pripravljenih smučarskih prog v skupni dolžini 52 kilometrov. Na voljo imate najmodernejše in udobne vlečnice in sedežnice ter široka in raznolika smučišča. Preverite, kako smo v Gerlitznu uživali mi >>.

Svete Višarje/ Monte Lussari

Nedaleč od slovensko-italijanske meje lahko obiščete smučišče Svete Višarje. 24 km prog za alpsko smučanje in 55 km prog za tek na smučeh. Po podatkih iz 18.2.2024 debelina snežne odeje meri 70 centimetrov, obratuje pa 12 od 13 naprav.

Vogel

Če iščete primerne razmere za smuko v Sloveniji, vam svetujemo, da se odpravite na Vogel. Na Voglu vas bo po podatkih iz 18.2.2024 pričakalo še okoli 70 centimetrov snega. Odprtih je 6 od 9 naprav, spustite pa se lahko po 6,5 kilometra urejenih progah.