Adventna Praga

Britanski časnik The Telegraph je objavil priporočila za obisk najlepših adventnih destinacij po Evropi. Na prvo mesto je uvrstil češko zlato Prago in ponujamo vam, da se z nami odpravite obiskat to mesto ter si ga ogledate tudi iz posebne rečne perspektive!

Avtor Jorge Franganillo; Prague Vir

DATUMI ODHODOV: 07.12., 14.12., 21.12.

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN:

Odhod avtobusa iz Slovenije ob 1.00. Vožnja mimo Dunaja proti Češki. V zlato mesto bomo prispeli v poznih dopoldanskih urah. Čas za raziskovanje mestnega vrveža, ki mu dajejo pečat poulični umetniki, obiskovalci iz vsega sveta, dišeče klobasice in inovativni prodajalci vstopnic na različne predstave. Staro mesto je najlepše ravno v predbožičnem času, ko je skrbno okrašeno in večina večjih trgov zasedejo lepo okrašene stojnice z raznovrstno in predvsem dišečo ponudbo. Brez prave »varenega vinka« ali klobasic pač ne bo šlo…

Najprej se bomo podali na sprehod po starem delu mesta, kjer bomo videli znameniti Vaclavov trg, simpatičen Staromestni trg z znamenito Astronomsko uro, spomenik Janu Husu in legendarno Tynsko cerkev. Po zaviti in slikoviti Karlovi ulici se bomo odpravili do najlepšega mostu na svetu Karlovega mosta in se čudili prelepem pogledu na veličastne Hradčane na nasprotni strani reke Vltave. Morda bomo naredili spominsko fotografijo pred kipom Jana Nepomuka ali prislunili najbolj znani skladbi Bedricha Smetane – Vltava, ki jo bo igral kateri izmed glasbenikov na mostu.
Prosti čas za kosilo, samostojne oglede ali skoraj obvezen vrček okusnega češkega piva.
Popoldne namestitev v hotelu. V večernem času vas vabimo, da se z nami odpravite v eno izmed pravih praških pivnic, kjer bomo preizkusili češko kulinariko in obvezno dodali kakšen vrček češkega piva (doplačilo). Nočitev.

2. DAN: 

Po zajtrku se bomo odpravili v mestno pristanišče ter se vkrcali na eno izmed ladjic (doplačilo). Mesto bomo spoznali še na enourni panoramski vožnji, kjer boste imeli možnost fotografiranja Karlovega mostu in Hradčanov iz verjetno najboljše perspektive.
Prosti čas za zadnje nakupe.
Malo po poldnevu se lahko odpravite z nami na Praški grad oz. Hradčane, ki velja za največjega na svetu(doplačilo). Sprehodili se bomo po vseh dvoriščih, opazovali menjavo straže, videli predsedniško palačo, vstopili v osrednjo češko cerkev sv. Vida, ki je prava gotska mojstrovina in se čudili pravljični Zlati ulički – v eni izmed tamkajšnjih hišic, je svoja dela nekaj časa ustvarjal tudi veliki pisatelj Franz Kafka. Pečat je gradu pustil tudi naš veliki mojster Jože Plečnik.
Popoldne bomo Prago zapustili se podali na pot proti domu, kamor bomo prispeli kakšno urco po polnoči

DATUMI ODHODOV IN CENA:

07.12. – 8.12.2019: RAZPRODANO!
14.12. – 15.12.2019: 93,90 € – RAZPRODANO!
21.12. – 22.12.2019: 93,90 € – RAZPRODANO!

Ponudba vsebuje:

 •  2-dnevni organiziran izlet v zlato Prago
 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu
 • 1x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi TWC v hotelu 3*
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • zunanje oglede po programu
 • slovensko turistično spremljanje/vodenje v celotnem času trajanja izleta
 • prijavne administrativne stroške in DDV.

Možna doplačila na potovanju:

 • Ogled gradu Hradčani z vstopnino in lokalnim vodenjem v hrvaškem jeziku 19 EUR/osebo,
 • Večerja v praški pivnici s tremi hodi in vrčkom piva 22 EUR/osebo.
 • 1-urna panoramska vožnja z ladjico 12 €/osebo (otroci do 18. leta 6 €),

Možna doplačila ob prijavi:

 • 1/1 enoposteljna soba 25 EUR/osebo,
 • Coris zavarovanje z asistenco v tujini 7 EUR/osebo,
 • Zavarovanje za riziko odpovedi: višina vplačila za zavarovanje škodnega dogodka znaša 5 % vrednosti celotnega aranžmaja. Minimalen znesek zavarovanja za riziko odpovedi je 13€ na polico.

Vstopna mesta:

 • Ljubljana – parkirišče Dolgi most, na obračališču linije LPP ob 1.00,
 • Celje – s parkirišča dvorane Zlatorog ob 2.00,
 • Maribor – izpred glavne avtobusne postaje ob 2.45.

Priporočamo sklenitev zavarovanja rizika odpovedi ob prijavi. Odpoved potovanja manj kot 7 dni pred predvidenim odhodom iz zdravstvenih razlogov brez tega zavarovanja ni razlog za vračilo celotne vrednosti vplačanega zneska. Za odpoved rezervacije veljajo splošni pogoji.

Posamezen termin se izpelje v primeru minimalnega števila prijavljenih 45 oseb.

ZA REZERVACIJO IZPOLNITE SPODNJI OBRAZEC

Malce več o Prebožičnem utripu v Pragi si lahko ogledate spodaj.