Aktivni vikend na Otočcu, začinjen z romantiko

Petek popoldne. Spraševala sva se, kam bi lahko šla na športni vikend s ščepcem romantike. Otočec z gradom, zeleno Krko in kupom možnosti za šport  in izvrstno kulinariko se je pokazal za najboljšo izbiro. Tako sva jo mahnila tja. Z avtom sva zelo hitro prispela, saj je Otočec le nekaj kilometrov stran od Novega mesta in blizu odcepa dolenjske avtoceste. Pot je bila kratka in zato odklop takojšen. Po delovnem tednu si ne moreš misliti lepšega.

Picture

 

Pustolovski park, ki vam požene adrenalin po žilah

V neposredni bližini hotela Šport Otočec se nahaja eden najboljših pustolovskih parkov v Sloveniji. Na voljo imaš 4 trase različnih težavnosti, ki se vijejo v krošnjah mogočnih dreves. Park nudi nepozabno doživetje in rekreacijo odraslim in otrokom nad 6 let. Zanj si morate vzeti vsaj 2 uri, da ga temeljito obdelate.

Hopla v nov bazen in wellness

Pred dvema letoma so v Hotelu Šport Otočec naredili prizidek, v katerem se skriva moderen wellness kompleks, v katerega sva šla na sprostitev po preplezanih trasah v pustolovskem parku.

Tenis, fitnes, golf  in nordijska hoja za zdravo telo

Cvičkovo kolesarjenje

V hotelski sobi naju je čakal kolesarski vodnik, na recepciji pa so nama prijazno posodili kolesa. V nedeljo sva se odpravila s kolesom po znani kolesarski poti “Cvičkov gaz” med zidanice. Vmes sva prikolesarila še do Šmarjeških Toplic in na drugi strani do Novega mesta. Prijetno 4-urno kolesarjenje med gričevnati travniki in vinogradi nama je bilo v veselje.

Romantika je že v zraku

Sprehod čez mostiček na Otočcu in po grajskem parku je pravo romantično doživetje, zato ga svetujem vsem parom, ki želijo, da bi ogenj v srcih še bolj in dlje “gorel”. Nihče ob tem ne more ostati ravnodušen. Ni čudno, da je tukaj toliko porok :).

Gurmanski užitki na gradu

Grad Otočec je bil v virih omenjen že leta 1252 in je sedaj 5* hotel za petične goste. V njem prespi tudi kar nekaj golfistov, ki se odpravijo na partijo golfa na bližnje igrišče. Če želite doživeti prestižno življenje graščakov in biti obdani s prelepo naravo, potem prespite nekaj noči na gradu ali pa si privoščite vsaj pijačo v grajski restavraciji. Leta 2009 je bil Grad Otočec sprejet v prestižno združenje Relais & Châteaux, ki osebje zavezuje k predanosti osnovnim idejam: vljudnost, šarm, značaj, spokojnost in vrhunska kulinarika.
Že sam vhod v grad je impozanten in te navda s prav posebnimi občutki ter pripravi na nepozabno večerjo.
Če izberete v Hotelu Šport Otočec romantični oddih v dvoje, vam pripada ena grajska večerja. Za naju je bila vrhunsko kulinarično doživetje.  Za predjed sva jedla račjo rezino s korenčkovim pirejem in mocarelo. Nadaljevala sva s kremno brokolijevo juho. Za glavno jed sva imela srednjepečen biftek z odličnim mladim strokom graha in paniranimi štruklji. Za posladek pa je bil odličen lešnikov mus. Najine brbončice so brbotale od dobrega vina in izbrane kulinarike.

Hotel Šport Otočec****, ki kar kliče po aktivnem dopustu

Tri dni sva bila nastanjena v Hotelu Šport Otočec, ki ga postopoma prenavljajo in dobiva čedalje lepšo podobo. Je odličen kraj za preživljanje aktivnega navdihujočega oddiha v objemu narave.
Slogan Otočca je “Predani strastem“, ki je lepo prikazan v filmčku. Tukaj tudi vidite, kakšen romantičen oddih v dvoje lahko doživite.

Ko potegnemo črto…

Otočec naju je navdušil, saj nisva pričakovala, da bova tam lahko toliko lepega doživela. Pred tem sva se zgolj kdaj ustavila na sprehodu skozi rajski park, ki pa je le delček tega, kar lahko doživite v tem kotičku Dolenjske.

SI TUDI VI ŽELITE ROMANTIČNEGA ODDIHA V DVOJE >>

Piše: mag. Simon Meglič – Potnik.si

 

Komentirajte!
Kako pa je vam všeč Otočec? Ste ga že obiskali?