Avstrijska Štajerska – vedno odlična izbira za zimski oddih

Štajerska turistična podjetja so po pretekli rekordni zimi v polni pripravljenosti za prihajajočo sezono 2018/19.  Od novembra 2017 do aprila 2018 je avstrijska Štajerska v zares mrzli in s snegom bogati zimi z 1.781.050 gosti zabeležila solidno 4,9% rast pri prihodih, število nočitev 5.877.585 pa se je povečalo za 3,8 %.

Alpsko smučanje, tek na smučeh, krpljanje, terme, adventne in športne prireditve ter še veliko več so zagotovilo, da Štajerska je in ostaja privlačna destinacija za zimske počitnice.

Še naprej visoka raven na vseh področjih

Ne le nove žičniške naprave, smučarske in tekaške proge, zasneževalni topovi, smučarski depoji, snežni parki za otroke … Zimsko ponudbo na smučiščih in v središčih za smučarski tek bogatijo bolj kot kdaj koli prej tudi lounge bari in koče na Planai-Hochwurzen-Bahnen, smučišču Stuhleck, na Aflenzer Bürgeralpe, planini Riesneralm, v kraju Spital am Semmering, na Kreischbergu, v dolini Lachtal in v Ramsauu am Dachstein.

Poleg tega pa so tam tudi novi hoteli, lesene koče in ponudba nočitev z zajtrkom med Gradcem in kraji Hauser Kaibling, Gesäuse, Grundlsee in Trautmannsdorf. Investicije so izvedli tudi v zimsko-športnem muzeju Winter!Sport!Museum! v Mürzzuschlagu, ki se bo v prihajajoči sezoni pokazal v novi preobleki.

Od smučarske zabave za družine do krpljanja

Družine ostajajo pomembna ciljna skupina za štajersko zimsko sezono. Tretja smučarska družinska prireditev FamilienSkiFest Steiermark bo letos potekala dva dneva, in sicer v soboto, 15., in nedeljo, 16. decembra, in to na kar 38 sodelujočih smučiščih ter v tekaških centrih. Tek na smučeh, sankanje navzgor, smučarska olimpijada ali vožnja z motornimi sanmi Skidoo.

Pravi razcvet pa je doživelo tudi krpljanje, tako da Štajerska letos ne ponuja le največjega festivala krpljanja v Avstriji, temveč je že šest regij razvilo pisano paleto tovrstne ponudbe – od izposoje opreme do vodenih pohodov ter celo območij za krpljanje, ki bodo gostom omogočala preskušanje in izboljšanje spretnosti tega športa.

Tedni termalne vode od januarja do marca 2019 zaokrožajo ponudbo zdravja in wellnessa v zimski sezoni. Kot idealen kraj za pobeg iz vsakdana so na voljo romantične lesene koče in tradicionalne podeželske hišice.

Vrača se Ladies Week, ki ga prireja Ski amadé

»1 + 1 brezplačno« – je moto prireditve Ladies Week. Ponudba je tokrat enako privlačna za oba spola. Priljubljene prireditve Ladies Week dve zimski sezoni ni bilo na programu Ski amadé. Po novem bo Ladies Week enako privlačen za dame in gospode.

Med 23. in 30. marcem 2019 bodo prejeli vsi, tako moški kot ženske, ki bodo pri Ladies Week rezervirali tedenski paket v dvoposteljni sobi, 6-dnevno smučarsko vozovnico, ki jim jo bo podaril lastnik nastanitve. To pomeni dvojno smučarsko veselje na največji avstrijski smučarski zabavi. Poleg podarjene druge smučarske vozovnice nudi turistična regija Schladming-Dachstein med prireditvijo Ladies Week privlačen spremljevalni program za smučarske dame.

Delite svoje fotografije na Instagramu

Turistična organizacija Steiermark Tourismus bo to sezono sledila sloganu »Zbirajmo in delimo trenutke«. Med vsemi, ki boste svoje fotografije delili na Instagramu,  bo podjetje Steiermark Tourismus naredilo ožji izbor, ki mu bo sledilo glasovanje na instagramu (#visitsteiermark). Avtor najboljše fotografije prejme bogato nagrado, in sicer počitnice za vso družino.