Riviera Crikvenica – ena destinacija, dvojno zadovoljstvo

Riviera Crikvenica, eden od najlepših delov Kvarnerja, z mesti Crikvenica, Dramalj, Jadranovo in Selce, bo osvojila vaše srce že na prvi pogled in je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih destinacij med Slovenci. Zaradi blage mediteranske klime, čistega zraka in biserne vode se je tu že konec 19.stoletja začel razvijati zdraviliški turizem in to bogato tradicijo ohranja še danes.

Crikvenica
Panorama Crikvenice.

Obilo možnosti za športne aktivnosti, peščena plaža, morske radosti

Vrhunski športniki so že zgodaj spoznali odlične možnosti za rehabilitacijo in športne priprave. Če ste ljubitelj rekreacije in želite vsak prosti trenutek izkoristiti v naravi, lahko uživate v pohodništvu, kolesarjenju in planinarjenju. Seveda pa bodo na svoj račun prišli predvsem ljubitelji morja, potapljanja in vsi, ki uživajo v športih na morju. Zaradi izjemne peščene mestne plaže v Crikvenici in mnogih skalnatih plaž, skritih v robinzonskih kotičkih obale, lahko rečemo, da je crikveniška riviera eden najlepših krajev za uživanje v morskih radostih.
​Vsak trenutek vašega bivanja vam bo ostal v lepem spominu, bodisi da ste bili v adrenalinskem parku, akvariju ali na izletu in si ogledovali kulturno ter zgodovinsko dediščino.

Kulinarične specialitete, številni dogodki in prireditve, najbolj ustvarjalna destinacija

Ribje in mesne specialitete, pripravljene na različne načine, so le del raznolike kulinarične ponudbe riviere. Drugi del je rezerviran za tradicionalne jedi, ki jih lahko poizkusite v restavracijah ali na gastronomskih prireditvah, lahko pa si jih pripravite tudi sami s pomočjo knjige „Kuharica naših non“. Priporočamo vam, da si privoščite vsaj eno ribjo jed na „Cesti plave ribe“, ali pa se posladkajte s slastno torto „Frankopan“, ki je specialiteta crikveniške riviere.
Uživate lahko v številnih dogodkih, kot sta kolesarski in plavalni maraton, Teden plave ribe, romantični glasbeni večeri, regate tradicionalnih čolnov, gastronomske prireditve in druga presenečenja. Ob koncu leta 2014 je bila crikveniška riviera razglašena za najbolj ustvarjalno destinacijo na svetu, sami se lahko o tem prepričate že naslednji vikend, če se boste odločili za obisk.
Več informacij o Crikvenici:
Turistična skupnost mesta Crikvenica
info@tzg-crikvenice.hr
www.rivieracrikvenica.com


Več informacij >>

Komentirajte!

Kako vam je všeč Crikvenica? Ste že počitnikovali tam?