Bled Rose romantično vikend doživetje, ki ga pomniš večno …

Z ženo imava 8. obletnico poroke, za katero sem ji želel pričarati posebno doživetje. Iskal sem najbolj romantičen kraj v Sloveniji in našel Bled Rose – najlepšo “rožo” sredi romantičnega Bleda, ki sva ga zaužila v popolnoma novi luči.

Rezervirala sva vikend bivanje v popolnoma prenovljenem štiri-zvezdičnem hotelu Bled Rose, ki nudi kup nepozabnih doživetij. Njihov cilj je celo, da postanejo najboljši hotel na svetu za poroke, priljubljeni pa so tudi za dekliščine s svojim VIP SPA.

 

 

Piknik na čolnu s pogledom na otoček

V hotelu sva se dogovorila za najem čolna, zraven so nama dali pa še piknik odejo in piknik košaro v kateri je bilo poleg vrtnice lično zapakirano okusno kosilo. Veslala sva okrog celotnega jezera in občudovala njegove lepote. Piknik sva imela pa kar v čolni sredi jezera, kar je bilo posebno doživetje.

Na otočku sva se povzpela po 90 stopnicah na zvonik, kjer je lep razgled in občudovala obnovljeni mehanizem velike stenske nihajne ure. Seveda na otočku pozvonite z zvončkom želja, da se vam uresničijo vaše skrite želje…

VIP SPA sprostitev v popolni zasebnosti

Po veslanju sva se šla razvajat v novi VIP SPA hotela Bled Rose, ki sva ga imela za dve uri le zase. Pričakal naju je ohlajen šampanjec, jagode in drugo sadje. V soju sveč in posebne barvne razsvetljave sva uživala v finski savni in v vodnih masažah jakuzzi-ja. Čas se je kar ustavil…

Z električnimi kolesi po nepozabne razglede

Hotel je zelo trajnostno in ekološko naravnan, saj ima sončno elektrarno na strehi, lastno stiskalnico odpadkov, uporablja biološko razgradljiva čistila, ne uporabljajo plastične embalaže in izposojajo električna kolesa ter električne skuterje. Z električnim kolesom sva se podala okrog jezera, na Blejski grad in na smučišče Straža. Tako sva z lahkoto premagovala klance in videla veliko več, kot bi peš v enakem času.

Kulinarika, ki si zasluži Michelinove zvezdice

Gurmani in sladokusci tukaj najdejo svoj raj. Pri večerji sva v petih hodih okušala odlične kuharske mojstrovine, ki so bile tudi zelo lepo dekorirane in prezentirane.  Veliko hrane kupujejo od lokalnih pridelovalcev, zato je še posebej sveža in zdrava. Osebje je nadvse prijazno in gostoljubno, kar vliva toplino v bivanje tu. Še šef kuhinje naju je prišel pozdravit in predstavit svoje jedi. Pripravljajo pa prav posebni hišni gin tonic cocatail roza barve s posušenimi listki vrtnic, ki ti nariše nasmeh na usta.

Imela sva detox zajtrk, kjer so nama pripravili sadne kozarčke, smoothie, manjkal pa ni niti okusni carski praženec. Tako sva z zdravim zajtrkom imela polno energije za nove dogodivščine.

Odmerek adrenalina na Straži

Straža je točka kjer Bled oživi. Midva sva se nanjo povzpela z električnim kolesom, lahko pa se povzpnete s sedežnico. Tu je kup adrenalinskih doživetij za vso družino. Na vrhu se v pustolovskem parku varno vpeti sprehajate po brveh med visokimi krošnjami. Za otroke imajo narejeno skakalnico s tubami, ki jih katapultira na blazino. Za tiste najbolj hrabre je skok s stolpa na gasilsko blazino. Vsekakor se morate peljati po hitrem letnem sankališču, kjer marsikdo zavriska. Za večje mišice pa lahko vadite na Blejski fintness promenadi.

Opa, grajska gospodična…

Poroka na Blejskem gradu so sanje za marsikatero nevesto po svetu. Midva sva bila graščaka le za nekaj ur, a je bilo vredno najinega vzpona s kolesom. Na gradu imate odličen razgled na celoten Bled in okolico, kot nalašč za romantično kosilo. Muzej prikazuje na zanimiv način najdbe od pradavnine pa do danes na tem področju. Imajo zanimiv prezentacijski video, ki ga gledaš, kot da bi v vodnjak gledal.

Še posebej nama je bil všeč tiskarski muzej, kjer vam v živo prikažejo kako so se tiskale knjige v stiskalnicah v času Primoža Trubarja. Kot zanimivost: V enem od postopkov so celo uporabljali pasjo kožo, ki je še posebej gladka, saj psi nimajo por in se ne potijo.

Treking na Ojstrico, ki na vrhu vzame dih

Velikokrat sva bila na Bledu in šele sedaj sva izvedela, kje je najlepši razgled. Iz bližine Zake se povzpnete z dobrih 20 minut hoje na vrh Ojstrice. Lepa pohodna pot z nagrado na koncu. Tam vas namreč pričaka klopca z dihjemajočim razgledom. Letos je še posebej privlačna za fotografiranje, saj je manj tujih turistov.

Ribji raj

Jezero je pravi ribji raj. Že ob sprehodu okrog njega lahko vidite veliko ribjih vrst. Najbolj pa sva bila presenečena, ko sva na Blejskem otoku videla v vodi velike some in več kot 4 kg težke krape kako so se leno “sončili”. Redko kje v Slovenji vidite toliko velikih rib na kupu in to dobro vedo tudi ribiči.

Novi Bled Rose Wellness z razgledom

Za sprostitev je novi Bled Rose Wellness kot nalašč in sva v njem zelo uživala, saj je kombinacija notranjega in zunanjega wellnessa. Znotraj imate 2 finski in eno turško savno z vključeno kromaterapijo (barvne luči) ter notranji bazen z zračnimi masažnimi šobami. Zunaj imate še dodatno finsko savno in dodaten jakuzzi s prekrasnim pogledom na park in jezero. Vsak petek in soboto organizirajo nočno kopanje, savnanje in sproščanje ob odprtem ognju, kar je še posebno doživetje. Vse to je na voljo tudi zunanjim gostom za ugodno ceno (25€/dan med tednom in 29€/dan med vikendi).

Za bolj fit izgled imate pa na voljo sodobno opremljeno hotelski fitness. Hotel ima odlično razporeditev prostorov, saj se ogrnjeni v plašč z dvigalom iz nadstropja kjer je vaša soba spustite neposredno v Bled Rose Wellness, kar je bistveno bolj diskretno, kot če bi morali mimo recepcije.

Čisto blizu Grajskega kopališča s toboganoma in igrali

Bled Rose je najbližji hotel osrednjemu Grajskemu kopališču, kjer se boste osvežili v lepi jezerski vodi. Imajo pa tudi dva tobogana in kup otroških igral, če boste navduševali tudi vaše otroke.

Dizajnersko opremljene sobe z drobnimi presenečanji

Celotna notranjost hotela se prepleta z zgodbo vrtnic in je zelo dizajnnersko dovršena. Sobe so lepe prostorne in barvite. Kopalnica je sodobna z dvema umivalnikoma. Iz sobe sva imela čudovit razgled na park, jezero, grad in bližnjo cerkvico. Zvečer je še posebej romantično, ko je s posebnimi barvnimi efekti osvetljena zelenica pred hotelom in blejski grad. Osebje se je res potrudilo pri dobrodošlici z ročno napisanim pismom in hotelskimi piškotki. Res sva se odlično počutila in zelo dobro spala na udobnih postelji.

Hotel na temo vrtnic  za posebno romantično vzdušje

Ko se je bivši hotel Jelovica prelevil v dizajnerski Bled Rose hotel in dobi 4 zvezdice, je to postal za moje pojme eden najboljših hotelov v Sloveniji v katerem Bled doživite v popolnoma novi luči.

Letos se vam se vam še posebej splača priti v Bled Rose, saj je Bled bistveno manj obljuden (kar je poleti velika redkost). Če v hotelu koristite turistične bone, si lahko izberete posebne bonbončke ugodnosti (VIP SPA, brezplačna dodatna nočitev ali pa najem električnih skuterjev). Vsi gostje se pa sladkate brezplačno z domačim sladoledom v neomejenih količinah. Več o bonbončkih >>.

V kolikor je vsaj kanček romantike v vas verjamem, da boste v Bled Rose Hotelu razvajali in doživeli nepozabne čarobne trenutke tudi vi :).

Besedilo in fotografija: Mag. Simon Meglič, Potnik.si