Francija- dežela zaljubljencev, odlične hrane in vrhunskih vin

Francija je dežela sivke, odlične hrane in vin. Francija je dežela presežkov – moda, parfumi, kultura… Zapelje nas dišeča Provansa, očara dolina reke Loare, preseneti Normandija … In bon jour Pariz!  Francija vse dni v letu ponuja izjemne možnosti športnih aktivnosti in številnih nepozabnih doživetij.  Tako pozimi vabijo smučišča, pohodi in plezanje na znanih gorah; poleti številni vodni športi in kolesarjenje, kampiranje in doživetja na zraku ob obalah; spomladi in jeseni zgodovinsko zanimiv in romantičen Pariz in ostale lokacije. Francija ponuja izjemno veliko skritih kotičkov, ki čakajo na vas, da jih odkrijete.
Vrhunska vina in odlična kulinarika 
​Francija slovi kot dežela vrhunskih vin in odlične kulinarike. Francija je še vedno vodilna svetovna vinska veleslila, pa čeprav je v Španiji z vinogradi zasajenih več površin in v Italiji pridelajo več vina. Francoska vina so ena najbolj priljubljenih in znanih po vsem svetu, francozi  pa se z vinom radi  ne le pohvalijo, temveč ga radi  tudi uživajo  – tako zelo, da so iz njega ustvarili pravo vinsko kulturo.
Prav tako kot kultura vina je francoska kulinarika nekaj, na kar so Francozi zelo ponosni. Francoska kuhinja je najbolj slovita na svetu. Odlikuje jo pestrost, bogata uporaba zelenjave in sadja, priljubljenost svežih živil (rib, mesa ipd.), nenazadnje odlični siri in ter  izvrstni francoski rogljički.
Čudovito mesto Nantes 
​Odkrijte rojstni kraj svetovno znanega pisatelja Julesa Verna. Vredno je raziskati to zanimivo pristaniško mesto na zahodu Francije. Obiščite  katedralo Saint Pierre, plavajoči pomorski muzej Le Maillé Brézé in Planetarium. Sprehodite se mimo unikatnih mehanskih stvaritev v muzeju Machines de l’Île. Gurmanski poznavalci pa si privoščite dolg sprehod skozi mestno jedro, kjer se nahaja veliko prijetnih kavarn, restavracij in barov.
Pisan Lyon in nepozaben Bordeaux
Obiščite mesto Bordeaux, pristaniško in administrativno glavno mesto jugozahodne francoske regije Akvitanije. Občudujte lepoto in sijaj Grand Théâtra, sprehodite se skozi impresivne grobove v Cimetière de la Chartreuse ali pa se podajte nakupovat na eno od številnih lepih nakupovalnih ulic. Cathédrale Saint-André je največja in najlepša okrašena cerkev v Bordeauxu, prav tako vredna ogleda pa je Bazilika Saint-Michel. Povzpnite se na 114-metrski stolp z uro, odkoder se vam odpre čudovit pogled na mesto! Del mesta, Port de la Lune, je zaradi svoje izredne arhitekture od junija 2007 na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine.
Lyon je tretje največje mesto v Franciji, znano po svojih zgodovinskih in arhitekturnih posebnostih ter je na seznamu svetovne dediščine UNESCA. Kot kulinarična prestolnica Francije pa je to tudi mesto, ki lahko ponudi najboljšo hrano v državi.  Oglejte si  Basilique de Notre Dame  de Fouviere  ali katedralo sv. Janeza Krstnika ( Cathedrale St. Jean). Podajte se v katerega od odličnih muzejev, se odpočijte v parku Parc de la Tete d’Or  ali uživajte v izvirnih predstavah v Théâtre des Célestins. Priljubljena atrakcija zunaj mesta je tematski park Walibi Rhône-Alpes.
Poletite z nami v Francijo!
Rezervirajte si let in obiščite edinstveno Francijo. Občudujte spektakularni dvorec v Versaillesu ali se z ljubljeno osebo sprehodite po Elizejskih poljanah. Uživajte v poslušanju romantičnih šansonov.  Rezervirajte polete do Francije in se zapeljite s kanujem pod rimskim akvaduktom Pont du Gard, obiščite znano romarsko mesto Lurd ali privoščite otrokom nepozaben dopust v Disneylandu.
Vsebino omogoča Air France
Picture